9.-10 oktoobril toimus Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias järjekorras juba kümnes vabariiklik muusikaõpetuse aineolümpiaad. On suur rõõm, et saame olla uhked, sest meie kaheksanda klassi õpilane Uku Toots võitis 27 põhikooli finalisti hulgas esikoha!

Olümpiaad toimub kord kahe aasta jooksul ning võisteldakse kahes vanuseastmes - põhikool ja gümnaasium. Piirkondlikud eelvoorud toimusid juba veebruaris, finaal lükati pandeemia tõttu sügisesse.

Ukut juhendanud muusikaõpetaja Mai Rand ütles, et olümpiaad koosnes mitmest voorust ning kõik osalejad õpivad ka muusikakoolis.

„Algas kirjaliku osaga, mis lähtub põhikooli kolmanda kooliastme ainekavast. Küsimusi oli laulupidude, juubilaride, muusikaauhindade ja palju muu kohta. Samuti tuli vastata mitmele Estonia teatri kodulehelt võetud küsimusele. Sellele järgnesid noodist solfedžeerimise, laulu esitamise ja omaloomingu voorud.“ Ukul läksid kõik voorud väga hästi ning omaloomingulist pala paluti tal esitada koguni olümpiaadi pidulikul lõppkontserdil.

Ööd katusega võrkkiiges

Õpetaja sõnul aitas Ukul kindlasti sihile jõuda ka asjaolu, et tema puhul on muusikaline andekus ühendatud kohusetundega. Olümpiaadi ettevalmistustundi tulles olid nõutud ülesanded alati tehtud ja niisama puudumist ei tulnud ette. Ka tema omaloominguline viiulilugu koos klaverisaatega oli väga kaunis. 

"Vabal ajal mängib Uku lauatennist ja veel üks huvitav asi - öösiti magab ta oma kodu aias, katusega võrkkiiges, ega karda üldse külma," lisas õpetaja Mai.

Kui reisipiirangud leevenevad, võib juhtuda, et Uku pääseb ka rahvusvahelisele muusikaolümpiaadile, mis peaks meie andmetel toimuma Küprosel ning on viiruseohu tõttu lükatud kevadesse 2021. Hoiame pöialt!

Ukust oleme pikemalt kirjutanud varemgi ja hää meenutuse sellest leiate siit.