Sündmuste kalender

Näita aasta järgi Näita kuu järgi Näita nädala järgi Näita täna Otsi Vali kuu
9.a ja 9.b klasside õppekäik AHHAAsse
Reede, 15 Märts 2024

09:25 Koguneme Ahhaa keskuses (Raatuse 88a, Tartu -> Sadama 1, Tartu)
09:45-10:50 õpituba I osa: teemal Keemia (9.a ja 9.b); Elekter II (9.b)
10:50-11:20 Paus (Võimalik tutvuda Ahhaa keskuses ekspositsioonidega
11:20-12:40 õpituba II osa: teemal Keemia (9.a ja 9.b); Elekter II (9.b)
12:40-13:05 liikumine Ahhaast -> Tartu Raatuse Kooli
13:05 -13:25 Söömine Tartu Raatuse Koolis
13:25- koolipäev on lõppenud

Õppekäigu juhid:
õp. Tõnis Hallaste, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
õp. Eva-Liisa Mälksoo, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Õppekavaga seotud teemad õppepäeval:

Elekter II - Elektrilaeng. Elektriväli. Elektrivool metallis ja ioone sisaldavas lahuses. Vooluringi osad. Voolutugevus, ampermeeter, pinge, voltmeeter. Juhi takistuse sõltuvus materjalist ja juhi mõõtmetest. Jada- ja rööpühenduse kasutamise näited. Elektriohutus. Lühis. Püsimagnet. Magnetväli. Elektromagnet.

Õpioskustest on tähelepanu all enesejuhtimine, koostöö, katsete läbiviimine, andmete kogumine,järelduste tegemine, seostamine ning tulemuste esitlemine. Programm toetab üldpädevuste – õpipädevus, enesemääratluspädevus, sotsiaalne- ja kodanikupädevus, suhtluspädevus, matemaatika-, loodusteaduste- ja tehnoloogiaalane pädevus – arendamist.

Keemia - Õpilane tunneb huvi keemia ja teiste loodusteaduste vastu, lahendab probleeme kasutades loodusteaduslikku meetodit, mõistab keemiliste nähtuste füüsikalist olemust, saab selgeks mõisted lahus, lahusti, kemikaal, lahustunud aine, õpib tähtsamaid laborivahendeid ning nende kasutust praktilises töös, õpib kemikaalide kasutamise ohutusnõudeid laboritöös, õpilane võrdleb ja liigitab aineid füüsikaliste omaduste põhjal – elektrijuhtivus, värvus, lahustuvus, teab keemiliste reaktsioonide tunnuseid, kirjeldab hapniku ja vesiniku põhilisi omadusi, tunneb happeid, aluseid ja sooli.

Lisainfo: Tõnis Hallaste