Start kooli juurest kell 7:45. Orienteeruv lõpp kell 12:00.
Programmi käigus tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – käiakse läbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos läbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tööriistadega jahu ning õpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning räägitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja valmistada võid.
Õpiväljundid
Eristab viljasorte ja nende kasutamist toiduvalmistamisel
Kirjeldab juuretisega rukkileiva kasulikkust tervisele
Jutustab leivaga seotud rahvatarkustest ja uskumustest
Kogeb viljaga seotud talutöid
Kirjeldab töid viljaterast leiva valmimiseni (ka toiduraiskamise seisukohalt).
Seos õppe- ja ainekavadega:
Programm arendab kultuuri- ja väärtuspädevust ning sotsiaalset- ja kodanikupädevust.
Programmi rahastatakse Tartu Linnavalitsuse haridusosakonna poolt õppekava rakendamist toetava projekti "Teraviljad" raames.
Lisainfo: Tuuliki Vuks
|