Sündmuste kalender

Näita aasta järgi Näita kuu järgi Näita nädala järgi Näita täna Otsi Vali kuu
8.c klass toiduenergia uurimislaboris
Reede, 03 Detsember 2021

Esitluste, katsete ja arutluste kaudu omandavad õpilased teadmisi energialiikidest, taimede ja loomade energeetilistest protsessidest ja toidu energiast. Õpilased saavad teada, kuidas saab toitu valides olla ressursisäästlikum ja loodushoidlikum.

EESMÄRK: Õpilased teavad, kust tuleb toidu sisse energia, miks on üks toiduaine parem kui teine ja kuidas saab toitu valides olla loodust säästvam. Õpilased oskavad korraldada katseid, teha vaatlusandmete põhjal graafikuid ja diagramme, neid lugeda ja teha järeldusi. Õpilased saavad teada, kuidas teha toidukorvi koostamisel paremaid valikuid ja olla säästlik tarbija.

SEOS ÕPPEKAVAGA: Loodusõpetus. Loodusnähtused. Füüsikalised, keemilised ja bioloogilised nähtused. Energia. Energia liigid. Energia ülekandumine ja muundumine. Soojusjuhtivus, head ning halvad soojusjuhid meie ümber ja meie sees. Keemiline reaktsioon. Organismide kasv ja areng.

Reisi marsruut ja kava:
Õpilased lähevad kohe pärast ajalootundi sööma, 11:25 minnakse jalgsi koolist Tartu Loodusmajja, programm algab kell 12 ja kestab 14:15. Pärast programmi lõppu lähevad õpilased iseseisvalt koju.

Programmi juhendab : Mai-Liis Vähi (TÜ loodusteaduste õpetaja, EMÜ loodusvarade kasutamine ja kaitse; Tartu loodusmaja õpetaja)

Programmi läbiviimine on toetatud Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt rahastatud projektist "Tartu Raatuse Kooli õpilaste keskkonnateadlikkuse areng".

Lisainfo: Tuuliki Vuks