Veebruari lõpus toimus meie kooli lastekoori kontsertreis Soome, Espoo linna. Reis võeti ette koos oma sõpruskooriga Kuressaare Nooruse koolist.

Mitmed reisisellidest väisasid Soomet esimest korda, mis tegi sõidu veel erilisemaks.

“Helsingis tegime väikese linnatiiru, piilusime eemalt Sibeliuse mälestusmärki, kuhu päris lähedale remondi tõttu minna ei saanud ning külastasime kuulsat Templi väljaku kaljukirikut. Majutusime Espoo Toomkiriku moodsas leerimajas, metsa sees, kus pidid ka hundid-karud-kährikud akna taga käima. Muuseas, kährikkoera erilist haukumist saime ka kuulda,” meenutab muusikaõpetaja ja koorijuht Mai Rand. Õpilasi saatsid reisil lisaks temale õpetajad Tuuliki Vuks ja Brigita Joosing.

Vastuvõtt oli väga soe, öömaja oli igati tasemel ja ka süüa anti rikkalikult. Kahe päeva jooksul tehti lauluproove ja anti 2 kontserti. Üks Järvenperä koolis ja teine Espoo Toomkirikus. Seda koos Soome dirigendi Anna Sandströmi kooriga. Esinemised läksid õpetaja sõnul väga hästi ja ka publikut oli palju. Vabal ajal külastati kohaliku WeeGee näitusekeskuse muuseume ning kaubanduskeskusi.

Tagasiteele osteti meie lastele kaasa hulga maiustusi ning kojusõit võis alata. Suure laevaga sõit oli samuti omamoodi põnev elamus, koos oma hülgemaskoti ja poodide-söögikohtadega.

Kokkuvõttes oli tore reis, mis kindlasti kauemaks meelde jääb.

Lõpetuseks olgu mainitud, et hiljuti toimus meie laste- ja mudilaskooride jaoks veel üks märgiline sündmus. Nimelt omistati kooridele eelmise aasta laulupeo ettelaulmiste tulemusel esimene ehk kõrgeim kategooria ja sellekohased tunnistused. Täname kõiki õpilasi ja õpetajaid, kes sellel teel kaasa on löönud ja soovime jätkuvalt kaunist lauluhäält kõikidele!

Vaata ka fotogaleriid.