20. oktoobril Annemõisa jalgpallihallis üheksa võistkonna osalusel toimunud võistlustel, tuli Raatuse kooli võistkond võitjaks.

Alustati viieliikmelises alagrupis. Võistluste reglemendi kohaselt viibis alati korraga väljakul kaks neidu ja kolm noormeest. Karlova ja Kivilinna 8. klasside võistkondade vastu tulid esimeses kahes mängus ülikindlad võidud - 7:2 ja 8:0. Kas need võidud uinutasid, aga kolmas mäng Kivilinna 9.c klassi võistkonna vastu kulges juba raskemalt ja tuli vastu võtta 1:3 kaotus. Turniiri edasist kulgu silmas pidades oligi see ehk heaks äratuseks ja õppetunniks, sest just kaotused õpetavad enam kui võidud. Alagrupi viimases mängus võeti ennast taas kokku ja võideti 4:3 ülekaaluga Variku kooli üheksandikke. 

Alagrupi teine koht viis meie noored veerandfinaali, kus vastaseks tuli Reiniku kooli esindusvõistkond. Seekord taas kindel võit tulemusega 9:2. Poolfinaal Variku kooli kaheksandate klasside tiimiga kulges samuti pingevabalt ja 8:3 võit viis meie võistkonna finaali, kuhu vastaseks jõudis meile juba alagrupist tuttav Kivilinna 9.c klassi võistkond.

Õpilasi juhendanud liikumisõpetaja Margus Udekülli sõnul oli finaali algus mänguliselt võrdne, kuid mängu keskpaigas saadi edu sisse ja seda suudeti ka lõpuni hoida. Lõpuvile kõlades olid numbrid 5:2 Raatuse kooli kasuks ning magus revanš alagrupis saadud kaotuse eest oli tõsiasi. Krooniks võistluste võidukarikas.

Kirsiks tordil oli aga Rando Sarapsoni individuaalne saavutus. Süsteemis resultatiivsed söödud ja õiges alas frisbee taldriku kinnipüüdmine saadud 20 punkti tõi talle sisulises mõttes noormeeste hulgas kõige väärtuslikuma mängija tiitli.

Rando oli meie võistkonna kapten ja õpetaja Udekülli hinnangul meie võistkonna parim mängija.

“Kõik käis tema ümber. Meie võistkonna tugevus oli mängijate ühtlane tase ja selge liidri olemasolu. Nõrka lüli meil ei olnud. Üle pika-pika aja saime turniiril osaleda ka nii, et kõik kõige paremad, kes meil võtta on, tulid ka võistlustele. Sel turniiril oleme osalenud juba aastaid, kuid esikoha saavutasime ajaloos esimest korda.”

Seni on võistlusi peetud Turu tänava spordihoones, kus mängiti korvpalli väljakul. Seekord said noored mängida aga uues Annemõisa jalgpallihallis, kus väljak on kolm-neli korda suurem, mistõttu oli ka mängu iseloom sootuks teine kui varasematel turniiridel. Edu saatis neid, kes suutsid hästi sooritada pikki viskeid, samas neid püüda ja kiiresti joosta. Just nendes elementides tuli Raatuse võistkonna paremus kenasti esile. Kuna tuli teha palju kiireid spurte edasi-tagasi, siis pidi mängijate konditsioon olema väga hea.

Võistlustkonnas mängisid: Pille-Riin Kaseorg, Robin Tamm (mõlemad 8.b), Karoli Looga, Carmen-Anete Plakso, Rando Sarapson, Chris Peterson, Henri Reinhold ja Jasper Somelar (kõik 9.b).

Soovime palju-palju õnne võitjatele ja tunnustame treener Margust suure hurraaga!


Tartu põhikoolide sõbralik ultimate frisbee perekond ühel fotol.