Eelmine nädal kirjutati taas killuke Raatuse kooli spordiajalugu. Nimelt tõid kaks meie koolipoissi 29. novembril toimunud Tartu koolide karikavõistlustelt kergejõustikus koju võidukarikad. Häid ja väga häid tulemusi jagus teistelegi.

6.-7. klasside poiste arvestuses saavutas Brendon Maksimov kaugushüppes 1. koha tulemusega 4,84. 8.-9. klasside poiste kuulitõukes võidutses aga meile juba varemgi au ja kuulsust toonud Varmo Pärnpuu.

Oma staatusele kohaselt ei piirdunud Varmo mitte ainult võiduga, vaid põrutas neljakilose kuuli 14,66 meetri kaugusele, mis märgib nüüd tema uut isiklikku rekordit. Kuna sellise raskusega kuuliga just igapäevaselt ei võistle, siis eelmine rekord olevat Varmo sõnade kohaselt olnud napilt üle 14 meetri.

Kui Varmo tulemus oli ekstraklassist, siis tegelikult tuleb kõrgelt hinnata ka hõbeda ja pronksi tulemusi, mis jäid vastavalt 13,63 ja 13,36 meetri peale. Varmo, kes peale avavooru ei olnud sugugi mitte liidrikohal, parim tulemus sündis kolmandas tõukevoorus. Vaata ka videot Varmo rekordkatsest (autor Margus Udeküll).

Väga hästi läks teistelgi meie kooli spordipoistel. 8.-9. klassi poiste arvestuses saavutas Sander Orgmaa 60 meetri jooksus 2. koha tulemusega 7,70.  

 
Vasakul kuulitõuke võitja Varmo Pärnpuu (keskel) ja paremal 60. meetri jooksus teise koha saanud Sander Orgmaa (vasakult esimene).

6.-7. klassi poisid said 4x200m teatejooksus 3. koha. Võistkonda kuulusid Brendon Maksimov, Andero Antsov, Markkus Otti ja Madis Randpõld.

8.-9. klassi poistele kuulus kogu võistluse koondarvestuses 3. koht. Arvesse võeti kõikide alade tulemused. Siin veel mainimata spordipoistest Karl Siidra kaugushüppes ja Madis Mihkels 600 meetri jooksus. Seejuures Madis oli selles jooksus esimene, kes medalikohast ilma jäi, saades hinnatava 4. koha.


4x200m teatejooksu pronksine nelik, fotol paremal - Andero Antsov, Madis Randpõld, Markkus Otti ja Brendon Maksimov.


Tüdrukud esinesid sel korral poistest tagasihoidlikumalt. Ometi jagus medalisära neilegi. 6.-7. klassi tüdrukutest võitis Mia Maria Laiuste kuulitõukes kolmanda koha.

Õnne kõikidele, kes meie kooli neil võistlustel esindasid ja õpetaja Margus Udeküllile, kes õpilasi võistlustel saatis, julgustas ja juhendas!