Esmaspäeval, 12. novembril külastas meie kooli kirjanik Wimberg, kodanikunimega Jaak Urmet. Kohtumisel kirjanikuga osalesid 5.-9. klasside õpilased.

Järgmisel aastal oma neljakümnendat sünnipäeva tähistaval kirjanikul olid ettelugemiseks varuks värsid, mis pärit tema luulekogust "Hõõguvad värsid". Kõik osalejad said külalisele ka küsimusi esitada.

Kohtumist kooli poolt juhtinud õpetaja Aarne Rubeni sõnul oli Wimbergi etteaste hoogne ja julge, kus muu hulgas kõlasid järgmised read: "Oh, kuis tahaks olla nagu rockistaar! Tanel Padariga kokku paras paar! Tätokaid veel näitan ja teen trikke muid, pöördesse viin kõiki väikseid tüdrukuid!"

Mõned luuletused olid luuletaja köögikapist ja roogade viimisest köögikapist lauale: "Siis kui väljas ilm on jõle, porist vettinud on maa - ainult üks teeb hinge rõõmsaks: makaronid juustuga!"

Küsimusi esinejale tuli ohtralt. Näiteks tunti huvi, kas Wimberg saab kirjanikupalka, millest ta elab ja mis telefon tal on, kus kirjanikuks õpitakse ja miks ta kirjanikuks hakkas. Küsimusele spordiala kohta, millega ta tegeleb, vastas Wimber kindlalt, et ta ei tegele korvpalliga.

Kohtumise lõpuks astus suurt kasvu kirjaniku ligi üks kuuenda klassi poiss ja luges talle peast ette oma luuletuse varastest. Kirjamees vaatas algaja loomingule heatahtlikult ning andis nõu, kus saaks värssi parandada.

Tallinnast saabunud külaline tutvus ka Raatuse kooli raamatukogu, kirjandusklassi ja seal oleva valgustahvliga.

Õpetaja Maila Jürgensoni fotogaleriiga kohtumisest, saab tutvuda siin.