Sellel nädalal jõudis meieni rõõmustav teade ajakirjast Täheke. Nimelt võitis 1.a klassi õpilane Georg Halliste konkursil “Kassid tegutsevad!” ühe kaheksast peaauhinnast. Žürii valik ei olnud kaugeltki lihtsamate killast, sest konkursile laekus tervelt 750 joonistust, mida hinnati vanuseastmeti. Georgi joonistust vaata uudisloo lõpust.

“Tegemist oli omaloomingulise võistlusega, kuhu ootasime nii joonistusi, jutte kui ka luuletusi. Pilte laekus kõige rohkem ja žürii andis välja kolm eripreemiat ning kaheksa peaauhinda,” rääkis tähekese toimetaja Kadri Hinrikus.

Źüriisse kuulus kogu Tähekese toimetus ehk kunstiline kujundaja Priit Rea, peatoimetaja Ilona Martson ja toimetaja Kadri Hinrikus.


Kõik Raatuse õpilaste tööd jõudsid lõppvooru

Georgi töö pälvis kõigi źüriiliikmete tähelepanu oma jõulise ja selge joone, kassi väga ilmeka näo ja omanäolise värvilahenduse tõttu. Hinrikuse sõnul olid ka teised tööd, mis Raatuse koolist laekusid, väga huvitavad ja sümpaatsed ning jõudsid nn lõppvooru.

Kogu lugu sai Georgi klassijuhataja Tiina Vingi sõnul alguse sellest, et 1. klassi aabitsas on üheks tegelaseks Lotte sõber Bruno koos oma isa Matiga.

“Konkursi väljakuulutamise aeg langes kokku just Bruno suguvõsast lugemisega ning joonistasime kasse. Saatsin konkursile peaaegu kogu klassi tööd ja rõõm Georgi auhindamisest on suur.”

Georg: värvid ja kolmnurgad võisid tähelepanu äratada

Georg ise meenutas seda kõike nii: “Lugesime eesti keele tunnis Lottet ja siis õpetaja mõtles, et võiks loovaines sellise kassi joonistada Lotte sõbrast Brunost. Mõtlesin koos õpetajaga välja, millised värvid võiksid joonistusel olla. Jagasin seejärel paberi neljaks võrdseks osaks ja alustasin pea joonistamisega, siis tegin ülemise selja osa, jalad ja lõpuks alumise selja ja saba.”

Auhinnatud töö kohta ütles poiss, et just värvid ja kujundid (kolmnurgad) olid need, mis tema arvates võisid hindajates tähelepanu äratada. Mis auhinnaks on, seda ta veel ei teadnud ja see jääb enne postipaki saabumist saladuseks ka meile.

Georgile joonistamine meeldib. Tavaliselt joonistab ta lihtsalt seda, mis parajasti pähe tuleb. Selleks kasutab Georg tavalisi värvipliiatseid. Tulevikus soovibki ta ennast siduda kas kunsti või teadusega. Viimase pisiku on andnud talle kodust ema, perega Hullu Teadlase töötubade külastused ja kooliga seonduvalt põnevad õppekäigud, kus on tehtud huvitavaid katseid.


Hakkas isaga jaanuaris teivast hüppama

Vabal ajal meeldib Georgile õues käia ja linnas sõprade või emaga jalutada. Samuti kuulub tema igapäevasesse ellu sport.

“Isa viib meid Tähtverre suusatama ja uisutama. Koos teeme ka kergejõustikku. Hakkasime just jaanuari alguses teivast hüppama,” ütles Georg, kellele meeldib koolis väga sõpradega mängida ja kelle lemmikuteks on loovaine tunnid.

Eesti laste auhinnatud joonistused peaksid ilmuma juba veebruari Tähekeses. Tekstid ja osad pildid ka järgmistes numbrites.

Kuna konkurss korraldati koostöös Ukraina lasteajakirja Maljuk Kotjaga, siis on Tähekesel kokkulepe, et kui sealne olukord vähegi lubab, ilmuvad Eesti laste tööd ka Kiievi ajakirjas.

Õnnitleme veelkord Georgi, tema ema Marilyni, isa Toomast ja klassijuhatajat Tiinat! Lõpetame Kadri Hinrikuse sõnadega: “Suur tänu ja palju õnne Raatuse koolile!”


Töö autor: Georg Halliste. Foto: Kadri Hinrikus.