On vana tarkus, et õppida on eriti tore ja tulemuslik, kui seda tehakse päriselu situatsioonides. Nii otsustasid ka meie viiendate klasside õpilased, koos oma vene keele õpetaja Natalja Golubenkoga viia sõbrapäeva tund läbi kooli kohvikus.

“Soov oli poole õppeaasta jooksul kogutud teadmisi päriselus kasutada ja sõbrapäeva puhul endale ja võib-olla ka sõbrale meelehead osta,” rääkis õpetaja Natalja.

Jõudnud kohvikusse, ootas õpilasi imeline magusalett, kust sai valida kõike, mida hing soovib. Oli koogikesi, küpsiseid ja komme, kuid magusa ostmiseks pidid õpilased ületama ühe olulise takistuse: maiuspala tuli tellida vene keeles.

Meie tublid viiendikud astusid kohviku teenindaja ette ning demonstreerisid enda vene keele oskust. Ükski õpilane magusa tellimisega hätta ei jäänud, näidates üles oma häid vene keele teadmisi.

“Keelt on võimalik selgeks saada vaid seda praktiseerides ning kindlasti tuleb taolisi praktikatunde veel. Raatuse kooli õpilased teavad, et mida rohkem keeli nad tunnevad, seda perspetiivikam on nende tulevik,” võttis õpetaja tunni kokku ja kiitis väga kõiki viiendikke, kes tema käe all vene keelt õpivad.

Lõpetuseks mõned fotod meeldejäävast ja tõhusast keeletunnist: