Head on alati hea teha. Saab hea nii tegijale kui sellele, kelle heaks tegu tehtud. Meie üheksanda klassi õpilane Liis Suits otsustas ehitada Tartu Koduta Loomade Varjupaiga toetamiseks koerakuudi. Kaaslaseks ja abistajaks palus ta oma vanaisa.

Enne ehitust käis Liis koos vanaisaga varjupaika külastamas, et küsida nõu kuudi mõõtude kohta.

“Kuna varjupaigas on tihti suuremad koerad, siis soovitati kuut ehitada keskmise ja suurema suurusega koerale ning kahekojaline, et koeral oleks esik välja vaatamiseks ja teine ruum magamiseks. Tavaliselt magavad koerad siseruumis, seega kuuti ei olnud vaja soojustada,” rääkis Liis.  

Kuudi ehitamist alustas Liis vanaisaga juunis. Tänu ilusatele päikselistele päevadele sai kuut valmis lausa kolme päevaga. Ainsateks segajateks osutusid tüütud sääsed ja parmud. 

Kuut toimetati varjupaika autohaagisega ja üleandmine toimus juba eelmisel suvel, 25. juunil. Esialgu jäi kuut ootama oma esimest elanikku ning artikli ilmumise ajaks ootab eluase siiani elanikku. Varjupaigast öeldi Liisile, et kuut võetakse ilmselt kasutusele 2021. aasta suvel, kuna talvel on raske kuute aedikutes vahetada. 

Suureks abiks oli Liisile puit- ja ehitusmaterjalide pood Puumarket, toetades kuudi ehitust puitmaterjali ja kruvidega. Ei ole head inimesed siit ilmast veel kadunud. Loodame, et õige pea saab mõni neljajalgne sober endale Liisi kuudi näol turvalise ja mõnusa ajutise elupaiga.

Lõpetuseks mõned fotod kuudi valmimisprotsessist.