Õppeaasta lõpp on alati ka kevadiste klassiekskursioonide aeg. 5.c klass käis juuni alguses Alatskivi kandis. Mis ja kuidas, pajatab allpool klassijuhataja Maila Jürgenson.

2. juunil sõitsime grupiga, millesse kuulusid  5.c klassi õpilased, õpetaja, Madise ema  ja koolitädi Evi, ekskursioonile Alatskivi maile. Kuna tee kulges läbi asustatud kohtade, kus peatusi ei tehtud, siis rääkisid sõidu ajal neist reisiseltskonnale õpilastest giidid.

Esimene peatus oli Juhan ja Jakob Liivi muuseumis. Alguses tutvustas giid meile vana rehielamut , kus Juhan Liiv kunagi elas. Maja ees asuvat kaevu vaadeldes said lapsed harjutada kaevuvinna abil pange alusele asetamist. Sellele järgnes tund vanaaegseid liikumismänge õues.

Muuseumis rääkis giid Juhan ja Jakob Liivi elust ja loomingust. Tutvusime näitusega. Pilku köitis üks tühi klaaskapp, milles pidanuks olema Juhan Liivi kuub, aga ta oli selle väidetavalt annetanud möödunud sajandi alguses Estonia teatrile, kuna tal muud anda polnud. Nüüd loodavad muuseumi töötajad, et kunagi ehk püstitatakse selle sündmuse mälestuseks Tallinnasse Estonia teatri ette kirjaniku kuju.

Järgmine koht, mida külastasime, oli Alatskivi loss. Seal saime vaadata mõisaarhitektuuri  ja kuulata giidi, kes rääkis meile lossi ja tema elanike saatusest eri aegadel. Keldrikorrusel  saime teada, kuidas elasid ja töötasid endisaegsed mõisateenijad. Nende fotode järgi  valmistatud  vahakujusid oli huvitav vaadata.

Pärast lõunasööki tutvusime Alatskivi järveäärsel matkarajal käies kohaliku loodusega. Selgitusi jagas bioloogiaõpetaja Liivi Plint.    

Enne kojusõitu said kõik soovijad joosta-mängida külaplatsil.

Oli tore päev, sest ekskursioonist võtsid osa kõik 5.c klassi õpilased, kes said teadmisi ja mängurõõmu.

Fotogalerii (autor Liivi Plint) sõidust avaneb siit.