Ühel kenal päeval jõuab kõikide kooliõpilasteni teadmine, et tuleb hakata mõtlema põhikooli õppekavas oleva loovtöö peale. Kolm tüdrukut, Elis Beze, Kadri Jõul ja Liis-Marii Märtin otsustasid loovtööna teha ühe põneva fotoprojekti, mis sai slängihõngulise pealkirja Vas Häppenin’ Ülejõe? Eesti keeles võiks see kõlada kui „Mis toimub Ülejõel?“

Õpilasi juhendasid Kaie Anderson Raatuse koolist ja Keiu Telve Tartu Linnamuuseumist.

Projekti idee seisnes selles, et õpilased pildistaksid ühel konkreetsel päeval Ülejõe piirkonnas kohti ja objekte nii, nagu nemad seda parasjagu näevad. Samas oli see kõikidele osalistele suurepäraseks võimaluseks antud ümbruskonnaga tutvuda.

Tüdrukute sõnul oligi eesmärgiks edukalt fotopäev läbi viia ning panna seejärel parimatest piltidest kokku näitus. Tänaseks ongi see huvitav väljapanek kõikidele huvilistele kooli teisel korrusel avatud.

Kokku laekus fotosid 104 õpilaselt. Näitusele valiti neist 30 parimat. Kuna loovtööd teinud neiud olid olnud edukad ka sponsorite hankimisel, siis said kõik, kelle pildid osutusid näitusele väljavalituks, ka väikese meene. Žürii valis välja ka fotode esikolmiku. I koht kuulus Ingvar Drikkitile (7.a klass), teine Kadi Rajale (6.b) ning kolmandaks tuli Sandra Sepp (8.a)

Fotokonkursile eelnevalt korraldasid Elis, Kadri ja Liis-Marii ka logokonkursi, kus võitjaks osutus Mirell-Marii Kangro (7.a), kellele järgnesid Liana Lass (5.a) ja Hugo Johannes Nurk (7.a). Eriauhinna pälvis Kevin Sakeus (7.b). Parimaks tunnistatud logo ilutseb projekti Facebooki lehe profiilipildina ning samuti on seda võimalik näha fotokonkursi galerii avafotona siinsamas kooli kodulehel.

Kui alates viiendast klassist oli kõikidel lastel võimalik jäädvustada Ülejõe linnaosa fotodele, siis algklasside lapsed said võimaluse seda kõike joonistustes kujutada. Tapeedile joonistati nii Kaarsildu, oma kodusid kui ka vahvaid stseene loodusest. Tulemuseks said korraldajad 10 tapeedirulli täis ilusaid laste joonistusi. Neid võib näha kooli esimese ja teise korruse koridorides.

Kes soovivad kogu projekti kohta rohkem infot saada, peavad tulema 16. aprillil loovtööde kaitsmisele, kus tütarlaste poolt valminud töö esitlusele tuleb.

Loovtöö tegijad tänavad südamest ka kõiki sponsoreid, kelleks olid sel korral Apollo, Bauhof, Rahva Raamat, Tartu Seikluspark, Lõunakeskuse Seikluspark, R-Kiosk ja Tartu Raatuse Kool.

Galerii fotonäitusele pääsenud piltidest avaneb siin.


Fotokonkursi võitjakolmik (vasakult): Kadi Raja (II koht), Ingvar Drikkit (I) ja Sandra Sepp (III). Foto: Rene Leiner