2.‒3. jaanuarini 2015 Valgas ja Valkas toimunud XXVI rahvusvahelistel õpetajate võrkpallivõistlustel osales ka Raatuse kooli võistkond, mis saavutas teises liigas igati tubli 9. koha. Seejuures seitsme Tartust osalenud kooli hulgas oldi kokkuvõttes kolmandad.

Võistluse, mille eestvedajateks on Eesti Koolispordi Liit ja Eesti Haridustöötajate Liit, muutis ajalooliseks fakt, et see toimus kahes riigis. Kokku osalesid turniiril 34 kooli võistkonnad. Lisaks Eesti koolidele olid esindatud ka kolm Läti ja üks Soome kool.

Kõige rõõmsamad võivadki tulemuste üle olla meie lõunanaabrid, sest nii esimeses kui teises liigas võidutsesid Läti koolid. Turniiri võitjaks tuli Riia Jugla keskkool ning teise liiga parim oli Dundaga keskkooli võistkond.

Mängiti kolmes liigas, nagu varasematelgi aastatel. Raatuse kooli esindus asus võistlustulle teises liigas. Sel korral kaitsesid meie kooli au Kirsti Allik (kapten), Mai Tõnisoo, Veronika Uibo, Ülle Varik, Margus Udeküll, Lauri Kõlamets ning Tartu Erakooli kehalise kasvatuse õpetaja Priit Kärg toetas koosseisu ühe lubatud võõrmängijana.

Alagrupis kaotati esimene mäng Põltsamaa ühisgümnaasiumile geimidega 1 : 2. Füüsikaõpetaja Lauri Kõlametsa sõnul tabas esimese geimi võidu järel 15 : 11 eduseisult kümnepunktiline mõõn ning otsustavaks geimiks enam vaimset tugevust ei jätkunud.

„Teises alagrupimängus pidime liiga tulevastelt võitjatelt, lätlaste Dungada keskkoolilt samuti vastu võtma kaotuse, seekord 0 : 2 (10 : 21 ja 19 : 21),“ ütles Kõlamets ning lisas, et väga hästi mängitud teine geim andis Raatuse kooli võistkonnale hea enesetunde minna alagrupi viimast mängu mängima.

Kolmandas mängus Lahmuse kooli vastu võidetigi esimene geim ning hea tujuga mindi vastu järgmisele. Kuigi Lahmuse andis teises, sõna otseses mõttes põnevusgeimis tubli lahingu, suudeti ka seal oma paremus maksma panna ja 26 : 24 geimivõiduga turniiri esimene võit ära vormistada. See tähendas, et Raatuse kool saab õiguse ka järgmisel aastal võistluse teises liigas osaleda.

Selle positiivse teadmisega mindi vastu teisele päevale, mil toimusid kohamängud. 9.-10. koha mängus oli Raatuse kooli vastaseks Ülenurme gümnaasium. Jällegi näidati suurepärast ja väga enesekindlat mängu ning 2 : 0 seisuga saavutati turniiril 9. koht.

Osalejate sõnul võis kokkuvõttes turniiriga igati rahule jääda. Lisaks sportlikule poolele kosutas 2. jaanuari õhtul õpetajaid Valga kultuuri- ja huvialakeskuses toimunud suurepärane pidu. Kõlametsa sõnul andsid need piirilinnades veedetud päevad kõikidele seal viibinud õpetajatele võimsa emotsiooni ning töötahte järgnevaks poolaastaks. Omalt poolt tehti suur kummardus korraldajatele ja kindlasti ollakse osalejate hulgas ka järgmisel aastal.