13. veebruaril kohtus Raatuse kooli vanemate klasside õpilaste ja õpetajatega Eestis sündinud, aga poole oma elust välismaal elanud kirjanik Koidu V. G. Ferreira.

Kirjanik on pärit Järvamaalt ning õppis Paide kutsekoolis õmblejaks ja kokaks. 1990. aastatel töötas ta erinevatest paikades Euroopas, kuni ta 1999. aastal abiellus ja jäi elama Prantsusmaale. Tal on väike eraettevõte, mis tegeleb majutuse ja toitlustusega.

Ta rääkis õpilastele, et eesti keel oli koolis talle üheks raskemaks õppeaineks ja lugeda ta väga ei armastanud. Rohkem paelus teda looduses käimine ja puude otsas turnimine.

Kuna kirjanik on elanud poole oma elust välismaal, siis hakkas pikkamööda ununema ka eesti keele oskus. Naine tundis, et peab midagi ette võtma, et keeleoskust mitte kaotada. Nii hakkaski ta eesti keeles raamatut kirjutama. Õigekirja kontrollis kirjanik sõnaraamatust ja koostas tundmatutest sõnadest sõnastiku, mis kirjutamise käigus üsna mahukaks muutus.

Raamatuid kirjutab Koidu V. G. Ferreira lõbu pärast. Ära elada raamatute müügist pole võimalik ja seda ta eesmärgiks ei seagi. Kirjutamist alustades ei tea kirjanik, kuhu sündmustik välja jõuab. Nii on endal huvitav.  Teda paelub ulme, sest see võimaldab kirjutada tulevikust, aga samas käsitleda inimlikke probleeme.

Kohtumise korraldas Oskar Lutsu nimeline Tartu Linna Raamatukogu. Kirjanikku saatis ja toetas omapoolsete kommentaaridega Ädu Kiis lasteosakonnast.

Kellel tekkis nüüd endalgi huvi, et võiks mõne Ferreira raamatu kätte võtta, siis „Domineeriv värv. Tumepunane” ja „Domineeriv värv. Must” ootavad teid.


Õpilased jälgisid esinejaid suure huviga ja esitasid kirjanikule küsimusi.