20. septembril toimunud Tartu koolide teatejooksude päeval saavutas meie kooli 8.-9. klasside võistkond 30 x 60 m pendelteatejooksus väga kiiduväärt II koha.


Magus võit

Tamme staadionil toimunud võistluse esikoht läks ajaga 4:34,5 Mart Reiniku koolile, kes oli sel korral ka kõikidest teistest peajagu üle. Raatuse võistkond kaotas neile 3,4 sekundiga.

Samas võistlus teise koha peale oli väga äge ning lõpuks õnnestus meie noortel oma Karlova kooli eakaaslasi edestada vaid 0,6 sekundiga. Seda magusam muidugi see teine koht on. Kokku osales võistlustel 11 võistkonda.


11 sajandiksekundit kiiremini?

Tõe huvides tuleb muidugi öelda, et võisteldi kahes erinevas jooksus, mis olid kokku pandud eelmise aasta tulemuste põhjal. Need viisid meie võistkonna nö eeldatavalt nõrgemasse jooksu, kust päeva lõpuks kaks parimat ennast esikolmikusse jooksid. See näitas, et aastad pole vennad ning heal päeval on kõik võimalik.

Muidugi jääb õhku küsimus, et kui meie poisid-tüdrukud oleksid olnud Reiniku omadega samas jooksus, kas siis oleks vahetus konkurentsis olnud asjad teisiti...? Aga need on oleksid ja spordis loevad ainult numbrid.

Tegelikult on pendelteatejooks selline ala, kus harva juhtub, et keegi 60 meetri peale oma 100% välja ei mängi. Samas 30 osaleja juures tähendab 3,4 sekundiline kaotus ühe jooksa peale vaid 11 sajandiksekundit, seega pole seegi spekulatsioon asjatu, kuid on nagu on. Ilm oli ilus, keegi ei virisenud ja teatevahetusedki tulid kõikidel kenasti välja. Teine koht on suurepärane tulemus.


Eestlaslik kripeldus hinges

Ajalooliseks teeb saavutuse aga asjaolu, et tegemist on selle sajandi parima kohaga, mida Raatuse 8.-9. klasside võistkonnad on neid võistlustel saavutanud.

Õpetaja Margus Udekülli sõnul jäi kripeldama vaid asjaolu, et mitte kõiki paremaid ei õnnestunud sel korral võistkonda meelitada. „Esikoht poleks sel juhul olnud sugugi mitte utoopia, vaid pigem reaalselt saavutatav eesmärk. Aga selline see sport on.“

Õpilasi juhendanud õpetaja tsiteeris sel puhul ka Mihkel Tiksi legendaarset "Korvpalliromaani", kus treener Edgar Kraaving ütles järgmise lause: "Kui ei taha, pole vaja – tuleb teine, oskab vähem, aga tahab rohkem."


Teine koht motiveerib rohkem kui võit

Ja nii ongi. Igal juhul väärivad kõik jooksjad, sh need, kes tulid kohale varujooksjatena, kõige suuremaid kiidusõnu ja neile, kes esikohta igatsema jäävad, on samuti kindel lohutusretsept olemas – teine koht motiveerib alati ka järgmiseks võistluseks rohkem pingutama kui absoluutne võit. Küll ühel päeval tuleb ka see.

Lisaks osalesid võistlustel ka 6.-7. klassi poisid (20 poissi), kes saavutasid 11 võistkonna konkurentsis 6. koha ning 6.-7. klassi tüdrukud (20), kes jooksid ennast 14 võistkonna seas seitsmendaks. Head saavutused needki ja näitasime taas, et oleme üks hästi liikuv kool. Aitäh kõikidele osalejatele ja kaasaelajatele!


Jooksjate koondfoto veelkord teie ees. Alt paremalt nurgast leiab terane silm üles ka õpetaja Ülle Variku.


Nimed, mis kirjutati kooli ajalukku

Raatuse kooli võidukasse 8.-9. klasside tiimi kuulusid 15 tüdrukut ja 15 poissi, kelle nimed allpool ka teieni toome:

8.a klass
Kadri Kangro
Rocco Vene
Gerden Melts
Remo Sirk
Siimeon Raud
Sten-Silver Eiche – varuvõistleja

8.b klass
Karolin Pärn
Keily Kivisaar
Isabel Luik
Grete Sulp
Vanessa Vään
Celica Metspalu
Varmo Pärnpuu
Kristjan Mägi
Berit Paide - varuvõistleja
Kristel Paurson – varuvõistleja

9.a klass
Hanna Kaldmaa
Ester Savi
Eva-Lota Kirš
Johanna Nurk
Anne-Mai Pihlap
Karl Siidra
J. Joosep. M. Malmre
Trevor Juurma
Erik Kukk
Liana Lass – varuvõistleja

9.b klass
Stella Päri
Keili Hindrikson
Laura Bobrova
Sander Orgmaa
Cevin Kulev
Andreas Hubel
Bettina Päri – varuvõistleja

9.c klass
Madis Mihkels
Arvo Vesi

Jooksjaid juhendasid ja ergutasid õpetajad Linda Kivistik, Ülle Varik ja Margus Udeküll.