Raatuse kooli võistkond võitis Tartu linna koolidevahelisel 1.-5. klasside poiste korvpalliturniiril hinnalise teise koha.

15. jaanuaril Kesklinna koolis toimunud alagrupimängudel osalesid kuue kooli võistkonnad. Raatuse kool mängis koos Veeriku ja Tamme koolidega. Esimeses mängus oldi pealtvaataja rollis, mis pakkus samuti suurt põnevust, sest mõlemad meie vastased näitasid ennast südikast küljest ning enamuse mänguajast juhtinud Veeriku sai 2 minutit enne lõppu juhtima pääsenud Tammelt napi, kuid valusa kaotuse.

Avamängus vastamisi Veeriku kooliga

“Meil oli võistkonnas vaid viis mängijat. Polnud lihtsalt võrdväärseid vahetusi võtta. Headest kossupoistest üks oli haige ja teine projektireisil Leedus, mistõttu tuligi läbi ajada miinimumkoosseisuga. See aga omakorda tähendas, et vigadega ei tohtinud keegi välja langeda ja poisid said füüsiliselt väga suure koormuse,” ütles poisse juhendanud õpetaja Margus Udeküll.

Ta lisas, et eranditult kõikidel võistkondadel peale meie olid meeskonnas ainult korvpallitrennis käivad poisid. Meil oli võistkonnas aga näiteks jalg- ja võrkpallur.

Kahe lisaajaga põnevusmäng

Avamäng Veerikuga kujunes väga pingeliseks. Mängu keskpaigas olid meie poisid juba 10-12 punktiga maas. Selleks hetkeks oli vastaste liidermängija teinud juba neljast lubatud veast kaks. Ühel rünnakul tegi Raatuse võistkonnas kõikides mängudes kõige kasulikumaks valitud mängija (MVP) Rando Sarapson (5.b) läbimurde, mis päädis nii vastaste parima mängija kolmanda vea kui vigastusega. Sellest hetkest alates tuldi punkt-punktilt vastasele lähemale ja normaalaja lõpuks jõuti koguni viigini.

Mängu saatust ei otsustanud ka esimene lisaaeg. Saime võidu alles teisel lisaajal, mil tablool särasid numbrid 40:34. Meie parimana viskas Rando Sarapson tervelt 30 (!) punkti. Võidu tegi eriti magusaks veel see, et Veeriku kooli poisse juhendas Rando Sarapsoniga samas klubis nooremaid lapsi treeniv Rene Sepp. Mees, kes oli mõned aastad tagasi Raatuses Margus Udekülli juures praktikal. Viimase sõnul ei aidanud neid tahvlid ja skeemid minutilistel vaheaegadel ning võit maitses topeltmagus.

Miinus 44

Alagrupi esimese mängu võiduga olid poisid kindlustanud koha poolfinaalis, kuna Veeriku kool kaotas mõlemad mängud.

“Alagrupi teises mängus Tamme kooliga olid Raatuse poisid täiesti väsinud, sest mängud tomusid ju järjest ning vahetusi polnud võtta. Kaotati mängu ülikindlalt 8:52. Rando viskas 8st punktist 5. Lasingi poistel lihtsalt mängida,” rääkis õpetaja.

Pidurdamatu Rando

17. jaanuaril toimus final-four. Esimeses poolfinaalis võitis Tamme kool Kivilinna kooli. Meie kohtusime poolfinaalis võõrustajatega. Kesklinna kooliga mäng oli väga-väga põnev. Rando tegi taaskord hiilgemängu. Rünnakutel oli ta pidurdamatu, läbimurretel tema katmisega sel turniiril väga hakkama ei saadudki. Võitsime põneva mängu 27:16 ja Rando viskas 19 punkti.

Finaalis kohtus Raatuse võistkond taaskord Tamme kooliga, kellele alagrupis oldi 44 punktiga alla jäädud. Seekord said poisid enne mängu puhata ja võidutahe ning usk oli suur. Mäng oligi ääretult põnev.

Distsipliiniga väljateenitud hõbe

“Olime pidevalt napis kaotusseisus. Kaks minutit enne lõppu saime vahe ühepuntkiliseks. Mängu otsustasid pisiasjad. Nii viskasid mängu lõpus vastased vabaviskeid kahest kaks, meie aga kahest ühe. Lisaks läks üks korvialune vise mööda. Kaotasime võitlusliku mängu vaid kolme punktiga 21:24. Ka selles mängus viskas enamus punktidest (18) Rando. Kogu turniiril said veel käe valgeks Niklas Krull (5.b), Kevin Pärn (4.a) ja Silver Vaher (5.b). Kõik mängijad olid ülitublid, pidasid mänguplaanist ja kokkulepitud asjadest kinni. Tugev distsipliin ja kaitsemäng tõidki meile edu. Rünnakul ehitasime kogu mängu Rando ümber. Teiste roll oli katteid panna, lauda võtta, lõikeid teha jne. Võistkonnamäng siiski,” kirjeldas sündmusi õpetaja Udeküll.

Rando tunnistati kõikides mängudes oma võistkonna parimaks ja ühtlasi oli ta ka kogu turniiri MVP. Pole just igapäevane, et MVP tuleb finaali kaotanud võistkonnast.

Kokkuvõttes igati suurepärane turniir meie poolt. Kiidame poisse ja õpetaja Margust ja mängime korvpalli ikka edasi.