12. detsembril andsid Raatuse kooli seitsmendate klasside õpilased koos õpetaja Tiiu Laidiga üle isevalmistatud jõulukingitused Nukitsamehe lasteaiale ja Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikule.

Kinkideks olid puidust ja vineerist erineva kuju ja väljanägemisega ratastel sõidukid, mida õpilased sügisel tehnoloogiaõpetuse tundides ehitasid.

Kokku valmis seitse sõidukit, millest kaks rõõmustavad nüüdsest Tartu Nukitsamehe lasteaia lapsi ning kolm leidsid oma uue koha TÜ lastekliinikus. Kaks viimast on plaanis kinkida psühhiaatriakliiniku lasteosakonnale.

Töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Tiiu Laid ütles, et idee sai alguse sellest, kui maikuus tuli õpilane Jarek Kurul välja mõttega, et tal on kodus vahvad suured läikivad prillid ning väga vahva oleks need ees mingi sõidukiga mööda koolimaja sõita. Suvel seda ideed seedides ja mõtteid kogudes jõudis õpetaja septembri alguseks otsusele, et teeme ära. „Käisin selle idee lastele sügisel välja ja kõik olid nõus. 7.b klassi lapsed pakkusid kohe välja ka mõtte, et need sõidukid võiks hoopis heategevuseks annetada, ja nüüd sai see teoks tehtud,“ ütles Laid.

Terve septembri tegeleti šabloonide valmistamise ja disainimisega. Oktoobris tehti valmis kõik detailid, mis ka ära värviti. Lõpuks aitas õpetaja kõik selle üheks tervikuks kokku panna ja seitse vahvat laste sõiduvahendit olidki valmis.

Nukitsamehe lasteaias võttis koos laste ja kasvatajatega kingid vastu lasteaia juhataja Kairi Saar, lastekliinikus aga direktor Marika Kirss. Viimase sõnul on kingitused väga ilusad ning kindlasti on lastel nendega mängimisest palju rõõmu. „Paneme nad vastuvõttu ja kabinettide uste taha, kus oma järjekorda ootavad lapsed nendega sõita saavad. Eriliselt hea meel on selle üle, et tegemist on unikaalsete ja käsitsi valmistatud mänguasjadega, mida poest osta ei saa,“ ütles Kirss.

Istesõidukite valmistamisel osalesid kõik seitsmendate klasside poisid ja kaks tüdrukut. Mänguasjade üleandmisel olid kaasas Risto Kiisk, Andres Mällo, Mirell-Mariin Kangro, Cassandra Kihva ja kogu ettevõtmise idee autor Jarek Kurul.

Fotomeenutus sündmusest avaneb siin.


Õpilased ja õpetaja Tiiu Laid koos Nukitsamehe lasteaia lastega (fotod: Rene Leiner)