15. oktoobril O. Lutsu nimelises Tartu Linnaraamatukogus toimunud kirjanik Helga Nõu 80. sünnipäeva tähistamisel esitasid katkendeid juubilari teostest Raatuse kooli õpilased Mari Krüüner (ülemisel fotol) ja Andi Poolak (alumisel fotol). Mari esitas Tiina monoloogi raamatust „Pea suu!“ ja Andi Juss Paldari monoloogi teosest „Appi!“.

Õpilasi juhendanud ja saatnud õpetaja Maila Jürgenson meenutab, et kui 2008. aastal ilmus Helga Nõu sulest noorsooromaan „Appi!“, siis oli tema sealsamas linnaraamatukogus üheks sellele raamatule hinnangu andjatest. „See on ainus raamat, mille olen läbi lugenud arvutiekraanilt,“ ütles Jürgenson.

Kuna Maila Jürgensoni enda õpilased on kirjandustegelaste rollis lavale astumiseks liiga noored, sai ta õpetaja Ülle Kase ja kaasõpilaste soovitusel tuttavaks kahe andeka noore inimesega: Mari Krüüneri ja Andi Poolakuga, kes olid meelsasti valmis juubelil üles astuma. „Et eelnevalt olid minu õpilased lugenud läbi ühe Helga Nõu teostest, „Pea suu!“ või „Kuues sõrm“, said ka nemad võimaluse juubeliüritusel osaleda,“ lisas Jürgenson.

Kohtumisel osalenud 6.b klassi õpilasele Karel Somelarile meeldis kohtumine kirjanikuga väga. „Sain teada palju huvitavat: milline oli kirjaniku nooruspõlv, kellele ta raamatuid kirjutab ning lisaks jagas ta meiega oma mõttemaailma. Rõõmu valmistas ka see, et erinevate koolide õpilased lugesid meile kirjaniku raamatute katkendeid ette. Kahju on ainult sellest, et osa kohal olnud õpilastest ei kuulanud huvitavat infot,“ lausus Somelar.

Lisaks meie õpilastele esitasid katkendeid Helga Nõu loomingust veel Tamme gümnaasiumi ja Miina Härma gümnaasiumi õpilased.

Andi Poolak