Emadepäevale eelnenud neljapäeva õhtul etendasid 5.-6. klasside näiteringi lapsed (alumisel fotol) kõikidele emadele pühendatud näidendi „Memme musi“, mille Elar Kuusi tekstile tuginedes oli lavale seadnud õpetaja Maila Jürgenson (ülemisel fotol).


Sellest õppeaastast koolis emakeeleõpetajana töötava Jürgensoni jaoks oli see meie juures juba teine lavale jõudnud etendus. Esimene neist valmis jõuludeks ning kandis pealkirja "Jõulupidu raamaturiiulist", kus lisaks õpilastele mängisid kaasa ka õpetajad.

„Jõuluetenduse lõppedes küsisid lapsed, mis edasi saab. Lubadus midagi uut ette võtta sai antud, kuid olin hädas, et pole lastele sobivat repertuaari. Meenus, et aastaid tagasi oli ema soovitusel mu esimene näidend just Elar Kuusi raamatu "Memme musi" põhjal. Need õpilased, kes seda esimesena mängisid, on tänaseks juba üle kolmekümne,“ rääkis Jürgenson ning lisas, et mõte emaarmastuse kõikevõitvast jõust paelub ja on ajatu. 

Eelmise näidendi seltskonnale lisandusid uued soovijad. Proove tehti klassis ja koridoris, lõpuks ka saalis. Jürgensoni sõnul oli hea jälgida laste loomingulist lähenemist tegelaskujude kehastamisel. „Veidi pidin aitama häälematerjali kasutamisel, et nad ennast ei kahjustaks. Lavalises liikumises tekkis meil lõplik variant nii, et mina pakkusin oma nägemuse, nemad oma,“ ütles lavastaja.

Jürgenson lisas, et tunneb suurt heameelt tekkinud koosmängust. Laste lavaline areng on märgatav ja nad naudivad mängimist. Lisaks lavastajale olid etenduse sünni juures asendamatuteks abilisteks kooli noorsoo- ja kultuuritegevuse juht Kaie Anderson ning helitehniku rollis olnud õpilased Margus Mauer ja Kaspar Joost. Kostüümide valmistamisel on aidanud ka lapsevanemad. Eriline tänu kuulub aga lavakujunduse valmistamise eest tehnoloogiaõpetajale Tiiu Laidile, kes tunnis poistega lavakujundust tegi, samuti kunstiõpetajale Mariana Jürimäele.

„On hea koos mängida, kui seda toetavad sõbralikud inimesed ja esitatav vaatajatele-kuulajatele rõõmu ja mõtlemisainet pakub,“ ütles Jürgenson kokkuvõtteks.

„Memme musi“ kordusetendus, kuhu on kutsutud kõik algklasside õpilased ja külalised Kivikese lasteaiast, tuleb kooli aulas ettekandele 4. juunil kell 10:05.

Fotosid etendusest saab näha siit