9. aprillil toimus Raatuse kooli aulas 7.–9. klasside kõnevõistlus, mille raames selgusid kolm parimat kõnelejat, kes ühtlasi jätkavad võistlemist 24. aprillil Tartu Kommertsgümnaasiumis toimuvas finaalis.

Kohal oli 13 osalejat, kes pidid läbima kaks vooru: alustuseks esitati eelnevalt ettevalmistatud kõne vabal teemal ning teise vooru tarvis kirjutati kõne kohapeal etteantud teemal ja etteantud aja jooksul. Kõnesid hindas kolmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid õpetajad Endla Kaar ja Mihkel Laar ning vilistlane Ergo Kukk.

Žürii sõnul olid kõned ja esitused üsna tasavägised ning suurt punktivahet osalejate vahele ei jäänud. Peale kolme auhinnakoha jagati ka kaks eripreemiat. Need pälvisid Krõõt Kosk (fotol vasakult teine) – eripreemia I vooru parima kõne eest – ning Andreas Teder – eripreemia II vooru parima kõne eest.

Üldarvestuses, milles hinnati mõlema vooru kõnede sisu ning esitust, jagati kolm auhinnakohta:

I koht – Andreas Teder (ülemisel fotol)
II koht – Ronja Juurma
III koht – Mari Krüüner

„Üldiselt sujus kõnevõistlus hästi. Oli väga häid ja sisukaid kõnesid ning mul on hea meel, et õpilased said ühe kogemuse võrra rikkamaks. Palju on ka tänavusest kõrva taha panna, et järgmisel aastal veelgi paremini läheks,“ sõnas kõnevõistluse üks korraldajatest, õpetaja Veronika Uibo.

Fotol vasakult: Mari Krüüner, Krõõt Kosk, Andreas Teder ja Ronja Juurma