Reedel, 14. veebruaril kell 10:30 esietendub Tartu Raatuse Kooli aulas saksakeelne muusikal „Jeder ist Anders!“ („Me kõik oleme erinevad!“).

Muusikali muusika autor on Arnold Vigh, laulutekstid kirjutasid Saskia Hula ja Norman Sinn. Eestist saab kolmas riik, kus muusikal ettekandele tuleb. 2012. aastal valminud lugu on varem etendatud ainult Ungaris ja Poolas.

Muusikal põhineb varajase saksa keele õppe peakangelase Hans Hase ehk jänes Hansu tegemistel. Etenduses läheb jänes Hans põnevale seiklusreisile otsima oma mõttekaaslast, kellele samuti ei meeldi porgandid.

„Mida ta oma rännakul kogeb, näevad ja kuulevad lapsed juba kohapeal ise,“ ütles etenduse lavastanud ja kultuurivahetuse raames Raatuse koolis UNESCO vabatahtlikuna töötav Johanna Hiebl.

Etendusele oodatakse kokku ligi 150 last kuuest Tartu lasteaiast, kus varajast saksa keele õpet läbi viiakse. Lisaks näevad muusikali ka Raatuse kooli 1.–5. klasside õpilased. Sõbrapäeva puhul saavad kõik jänes Hansu käest porgandeid ja kommi. Peale etenduse lõppu toimub lasteaialastele ühine tordisöömine.

Muusikalis astuvad üles Raatuse kooli 4. ja 5. klasside õpilased. Laulud õpetas lastele selgeks õpetaja Anne Voorand. Kostüümid valmisid seitsme 8. klassi õpilase kätetööna, keda juhendas õpetaja Karmen Luht. Lavakujunduse tegi õpetaja Tiiu Laid. Ürituse projektijuhiks on saksa keele õpetaja Imbi Mesila. Lisaks aitasid etendust lavale tuua saksa keele õpetaja Tiina Peedor ning noorsoo- ja kultuuritegevuse juht Kaie Anderson.

Sissepääs etendusele on tasuta. Kordusetendust on võimalik vaadata 24. aprillil kell 17.00 Tartu Saksa Kultuuri Instituudis. Muusikali valmimist ja tehnilist teostust toetasid Goethe Instituut, Tartu Saksa Kultuuri Instituut, OÜ Sound Group ja Tartu Raatuse Kool.