Neljapäeval, 6. veebruaril avati Raatuse kooli teise korruse galeriis maalikunstnik Lea Libliku tööde näitus „Kodune Karlova“, mis jääb avatuks kuni 14. märtsini.

„On saanud heaks traditsiooniks, et õppeaasta jooksul on meie koolis päris mitu isikunäitust, kus oma tööd on välja pannud meie oma õpetajad ja õpilased või head inimesed väljastpoolt kooli,“ ütles näitust kureerinud kunstiõpetaja Raimond Lepiste.

Käesoleva näituse temaatika sai inspiratsiooni sellest, et Karlova on kunstniku sünnikoht. Libliku sõnul viis elu vahepeal teda ka teistesse linnaosadesse, kord lausa teise linnagi, kuid nüüd on ta tagasi ja elab väikeses armsas puumajas.

„Karlova on võluv igal aastaajal, siin näitusel on kinni püütud varakevadised hetked kodu lähiümbrusest, mis on mulle igapäevaselt silma jäänud. Karlova on elamiseks mõnus ja kodune kant, seda kodusust, igapäevast armast tavalisust püüdsin tuua ka oma piltidesse, loodan, et õnnestunult,“ ütles Liblik oma näitust tutvustades.

Näitus originaalmaalidest toimus 2012. aasta kevadel Tartus, Mikkeli galeriis. Raatuse koolis on üles pandud nende piltide reprod, mis on tehtud samuti lõuendile ning on käsitsi signeeritud.

Lea Liblik on sündinud Tartus ja lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli maali ja maalingute restaureerimise eriala. Ta on tegutsenud vabakutselise kunstnikuna, omab Tartus isiklikku ateljeed ning tema töid on eksponeeritud mitmekümnel erineval näitusel, millest päris mitu on olnud personaalnäitused.

Pikemalt saate Lea Libliku tegemistega tutvuda tema kodulehel