4. oktoobril tähistati Tartu Raatuse Koolis õpetajate päeva, mille korraldasid üheksandate klasside õpilased, kelle tegemisi toetas huvijuht Kaie Anderson.

Juba päev varem leidsid õpetajad oma postkastidest 1.a ja 1.b klassi õpilaste poolt meisterdatud ja joonistatud kutsed. „Nad tegid seda tõesti suure hoole, armastuse ja õhinaga," ütles 1.b klassi juhataja Luule Vaht.  

Õpetajate päeva hommikupoolse aja sisustasid õpetajad kooli aulasse õpilaste poolt üles seatud kohvikus. Sai maitsta õpilaste ja õpetajate endi poolt kaasa toodud kooke ja küpsetisi.

Õpilaste initsiatiivil leiti õpetajate kohvilaua tarbeks ka lahkeid toetajaid, kelleks sel korral olid Tartu Mill, Eesti Pagar ja Coca-Cola Jookide AS.

Lisaks kohvitamisele oli õpetajatel võimalus kohtuda ka linnapea Urmas Kruuse ja Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukasega. Näeks ja kuuleks kohalikke poliithiide ja häälemagneteid vaid rohkem ka valimiste vahelisel ajal. Seda mõistagi mitte ainult jutu, vaid ka konkreetse teoga.

Samal ajal kui õpetajad oma pidupäevaseid tegemisi toimetasid, võtsid nende igapäevatöö üle kaheksandate ja üheksandate klasside õpilased, kes selleks päevaks koolmeistriteks kehastusid. Häid sõnu õpilaste tegevuse kohta leidis ka kooli arendusjuht Rene Leiner. „Käisin sel päeval läbi kõik klassiruumid ning nägin nii mõnelgi pool väga suurepäraseid „õpetajate"  etteasteid. Samuti rõõmu ja elevust õpilaste silmis. Eriti põnevil olid sel päeval mõistagi meie kõige nooremad, algklasside õpilased," ütles ta.

Nagu koolis ikka, ei puudunud ka sel päeval õpilaste väikesed üleannetused, millel hoidsid silma peal sel päeval „direktoriks", "õppejuhiks" ja „arendusjuhiks" kehastunud Merly Teder,Margus Mauer (alumisel fotol õpilaste embuses) ja Andrus Punt.

Päeva naelaks oli kontsert-aktus, kus kõnedega astusid üles „juhtkonna" liikmed ning laulu, luuletuste ja iluvõimlemiskavadega mitmed õpilased. Vürtsi lisasid ka koolis vahetusõpilastena viibivad Itaalia õpilased Riccardo Volpiano ja Daif Drogeja, kes esitasid itaaliakeelse poeemi ja armastuslaulu.

Kõige soojema ja südamlikuma vastuvõtu osaliseks sai aga esimese klassi õpilane Uku Toots (ülemisel fotol), kes esitas kolm viiulipala, millest viimane oli kõikidelt tuntud Veljo Tormise „Valss" filmist Kevade. Selle lõppedes tõusid kõik õpetajad tänutäheks püsti ja aplodeerisid seistes.

Traditsiooniliselt tänati kõiki neid kooli töötajaid, kellel sel aastal täitub nulli või viiega lõppev aastaarv, mis meie koolis töötatud. Teenekaimad kolleegid on sel aastal Merike Ausen ja Kaie Anderson, kellel saab täis vastavalt 40 ja 30 aastat tegutsemist tänase Raatuse kooli rüpes. Teised meeles peetud kolleegid on Aire Rillo, Liia-Hilja Sadam, Ülle Randmäe, Maia-Eliisi Tagamaa, Leida Prans, Tiina Tirgo ja Eha Valge.

Päeva lõpetas õpetajatele korraldatud tutvumine värskelt avatud uue Tartu loodusmajaga, kus toimus ka meeleolukas öökulli meisterdamise töötuba.

Rikkalik fotogalerii õpetajate päeva tegemistest on leitav siit.