Reedel, 6. septembril külastasid meie kooli kaks kunstnikku - klaverikunstnik Leila Röömel Hispaaniast ja teatrikunstnik Richard Pettifer Berliinist. Leila elab Hispaanias ja on eestlane, Richard on aga Berliinis elav austraallane.

Kuna kunstnikke oli kaks, oli ka meie klasse tunnis kaks. Kohal olid õpetaja Karl Pütsepp oma 8. klassi kirjanduse rühmaga ja õpetaja Kadri Kosk 6.b klassi draamatunniga.

Richard Pettifer oli Tartus, kuna pidas ettekande Eesti-uuringute Tippkeskuse poolt korraldataval konverentsil (loe siit). 

Õpetaja Kadri Kose sõnul tekkis õpilastel põnev arutelu Richardi tegemistest. “Peaasjalikult tutvustas ta oma uut projekti. Nimelt loob Richard ooperit, kus laulab ka robot,” rääkis Kadri.

Leila mängis klaverit ja tekitas õpilases vaimustust oma andega mängida klaveril kõiki laste poolt soovitud poplugusid ja laule filmidest.

Koos sai Leila klaverimängu saatel mängitud ka erinevaid mänge. Kogu suhtlus toimus inglise keeles ja selgus jällegi tõsiasi kuivõrd julged ja teadlikud meie õpilased on.

Mõned fotod kohtumiselt: