Esmaspäeval, 2. septembril kell 12:00 avab kunstnik Ilmar Kruusamäe Tartu Raatuse Kooli kahel esimesel korrusel oma isikunäituse „Kursi Koolkonna kunstnike portreed“.

Teiste seas võib maalidel näha Marko Mäetamme, Albert Gulki, Imat Suumanit ja Ilmar Kruusamäed ennast.

Kokku on näitusel eksponeeritud üheksa maali. “Portreed Kursi Koolkonna kunstnikest valmisid 15 aasta jooksul, 1999-2013,” rääkis
Ilmar Kruusamäe.

Kunstnikule ei ole see mitte esimene kord oma töid koolimaja seintel eksponeerida. Seni on ta seda teinud peamiselt küll Eestimaa piiridest väljaspool, näiteks Sakasmaal ja Lõuna-Koreas.

Tartus on Kruusamäe varem esinenud näitusega Karlova koolis, kus 1996. aastal said vaatajad näha loomamaalide näitust „Inimloom“.

Kunstinäituste traditsioon on Raatuse koolis kestnud juba mitu aastat ja jätkub kindlasti ka tulevikus. „Peame kooliperega seda maja oma teiseks koduks ning iga kauni kodu seintelt leiab alati ka mõne põneva kunstiteose,“ ütles Raatuse kooli direktor Toomas Kink.

Ilmar Kruusamäe on sündinud 1957. aastal. Kunstihariduse sai 1976-1980 Tartu Ülikooli kunstikabinetis Andrus Kasemaa juures. Ta on 1988. aastal loodud kunstnike ühenduse Kursi Koolkond asutajaliige. Kruusamäe on kunagistest Tartu fotorealistidest  ainus, kes on tänaseni hüperrealismi tehnilistele võtetele truuks jäänud.

Kunstniku töid ja näitusi on lisaks Eestile eksponeeritud ka Austraalias, USAs, Jaapanis, Itaalias, Hispaanias, Norras ja mitmel pool mujal.

Ilmar Kruusamäe näitus jääb Raatuse koolis vaatajatele avatuks kuni novembri lõpuni. Kursi Koolkonna järgmine suurnäitus avatakse sügisel Jõgeva Kultuurikeskuses.