Eile, 16. jaanuaril toimunud Tartu koolide karikavõistlustel sisesõudmises saavutasid Raatuse kooli 8.-9. klassi poisid võistkondlikult väga kõrge II koha. Võistkonda kuulusid Madis Mihkels (9.c), Sander Orgmaa (9.b), Varmo Pärnpuu (8.b) ja Henri Allemann (9.a).


Finaali alles viienda ajaga

8.-9. klassi poiste arvestuses oli võistlustules kokku 10 võistkonda. Eelsõidus sõitsid 4 poissi kõrvuti radadel, igaüks 500 m ja kokkuvõttes luges vaid aeg. Kui ajad olid kokku liidetud, selgus tõsiasi, et meie poisid pääsesid finaali viimastena ehk viienda ajaga. 

Kas näitas see poiste erilist taktikalist ja strateegilist planeerimist ja oma jõuvarude tarka jaotamist või lihtsalt läks nii, on seda lugu kirja pannes raske vastata, aga nii see oli. Eelsõitude aegade põhjal fikseeriti ka individuaalne paremusjärjestus ning siingi ei jäänud meil palju medalitest puudu.

Madis sai 7. koha ajaga 1:34.5, Varmo oli kümnendik aeglasem ja sai 8. koha. Kokku oli nimekirjas 40 sõitjat selles vanuseklassis. Pronks võideti ajaga 1:33.7 ehk siis Madisel ja Varmol jäi medalist puudu vähem kui üks sekund.


Konkurents oli väga tugev

Poisse juhendanud ja võistlustel saatnud õpetaja Margus Udekülli sõnul oli 8.-9. klassi poiste tase sel aastal väga ühtlane ja tugev, mistõttu tuleb meie poiste saavutusi ka väga kõrgelt hinnata.

Esikoha võitis ekstraklassi ajaga 1:28.1 MHG esindaja, 2. koht sai ajaks 1:30.7, mis tähendab koguni 2,6 sekundilist vahet võitjaga. Ja kui arvestada, et 12. koha aeg oli 1:35.2 ja 3. koha aeg 1:33,7 näeme, et 3. ja 12. kohta lahutasid napid 1,5 sekundit.

“Võistkondlikus finaalis sõideti n-ö teatesõitu ühel ergomeetril, kus iga võistleja läbis taas 500 meetrit. Vahetused õnnestusid suurepäraselt. Eriti hea vahetuse tegid Varmo ja Sander, mil saime koheselt konkurentidelt tublisti eest ja hoidsime siis edu 1850 meetrini. 450-1850 meetrini olime esimesed, lõpus möödus meist MHG, kes oli ka eelsõidu ülivõimsalt võitnud,” rääkis õpetaja Margus.


Väsinud, kuid väga õnnelikud Raatuse koolile au ja uhkust toonud noormehed (vasakult): Varmo Pärnpuu, Sander Orgmaa (istuvad), Madis Mihkels ja Henri Allemann.


Head tulemused ka teistelt Raatuse õpilastelt


Hästi läks ka 6.-7. klassi poiste võistkonnal, kes saavutas 5. koha. Individuaalselt oli parim Aleksander Potašenkov 6.a klassist, kes sai ajaga 1:41.6 kuuenda koha. Ka temal jäi individuaalsest pronksist väga vähe, ainult 0,7 sekundit, puudu.

8.-9. klassi tüdrukud said 4. koha. Finaalsõidus oldi veel 100-150 meetrit enne lõppu medalis kinni, kuid seekord jäi ihaldatud kaelaehtest veel väheke puudu. Aga tüdukud tegid enda kohta väga tubli sõidu, eriti Keily Kivisaar (8.b), kes igapäevaselt hoopis iluvõimlemisega tegeleb. Individuaalarvestuses oli ta viies, ajaga 1:51.3 ning pronksist lahutas teda 1,5 sekundit