Neljapäeval, 5. detsembril toimub rahvusvaheline matemaatikavõistlus Matamängude Päev, mille korraldab 99math ning milles osalevad koolilapsed saavad enda teadmisi teiste riikide noortega proovile panna.

Võistluse raames korraldab Tartu Raatuse Kool oma 100. aastapäeva puhul eriürituse, kaasates 350 õpilast üheskoos arvutama ning teineteisele kaasa elama.

Võistlus toimub 5. detsembri hommikul kell 8:30-10:20. Auhindade jagamine saab teoks kell 11:50 ja need on välja pannud Telia Eesti.

1.-12. klasside õpilastele suunatud võistluse eesmärk on pakkuda elamusterohket kogemust ning tekitada neis suuremat huvi matemaatika vastu. Võistlusest võtavad osa meeskonnad üle terve maailma, liitudes nutitelefoni või tahvelarvuti abil online-mänguareeniga. 

TransferWise nimetas mängu looja, 99math kaasasutaja Timo Timmi hiljuti Euroopa viie andekama noore ettevõtja hulka. 

"Olen suurema osa oma elust olnud korvpallur, kelle jaoks polnud matemaatika varasemalt just südameasi. Ühel hetkel mõistsin, kui oluline on see õppeaine tulevikus tööturul. Seetõttu otsustasingi võtta olulised elemendid spordist, et muuta matemaatika noorte jaoks põnevamaks ja atraktiivsemaks," lausus Timmi.

Tartu ja kogu Eesti haridusmaastikul oma innovatiivse õpikeskkonna ja ennekõike õppetöö sisulise poole uuendustega tuntust kogunud Tartu Raatuse Kool haaras võimalusest 99math meeskonnaga koostööd teha koheselt kinni.

"Oleme viimase 10 aasta jooksul teinud mitmeidki asju, mis on olnud oma ajast veidi ees ja oleme jätkuvalt valmis tegema õpilaste koolipäevad põnevaks. Lähtume põhimõttest, et õppimine ei pea olema igav ja ühekülgne, vaid ikka vaheldust ja lastele rõõmu pakkuv põnev kogemus. Just seda tahame koostöös 99math meeskonnaga meie 100 aasta juubelinädalal õpilastele pakkuda," rääkis kooli direktor Toomas Kink. 

99mathi veebiplatvorm aitab õpetajatel motiveerida õpilasi teadmisi omandama läbi mängu. Mängukeskkonas on võimalik valida erinevate ülesannete vahel ning seeläbi võistelda terve klassi või kooliga, et selgitada välja parimad arvutajad. 

Võistlust toetab Telia Eesti, kelle üheks eesmärgiks on tehnoloogiahariduse populariseerimine noorte seas. "Telia hingeasjaks on olnud alati hariduse edendamine - seda tõestab juba aastaid tehnoloogiahuvilistele tüdrukutele korraldatatud Telia Techgirls’i ürituste sari. Tehnoloogiavaldkonnas töötamise üheks alustalaks on ilmselgelt laiapõhjalised teadmised matemaatikas ning meil on hea meel näha, kuidas selle toetamise jaoks on loodud mänguline ning arendav õppekeskkond," lausus Telia toetustegevuste juht Elo Võrk.

2019. aasta kevadel osales rahvusvahelisel matemaatikavõistlusel 14000 õpilast. Sel talvel ühendab 99math jõud partneritega Euroopas ja USAs, et korraldada rekordiline rahvusvaheline võrguturniir. "Loodame korraldada järgmisel aastal võistlusmängu, kus osaleb reaalajas 100 000 õpilast erinevatest riikidest üle maailma. Nii on meil võimalus jõuda veel suurema arvu õpilasteni ning tekitada neis positiivne seos matemaatikaga," on mängu looja Timo Timmi lootusrikas.

99math kohta on võimalik lisainfot leida mängu koduleheküljel www.99math.com