22. märtsil  toimus Saaremaal Kuressaare Gümnaasiumi ja Raatuse kooli lastekooride ühine kontsert "Laulupeo tuules", kuid tehtud sai muudki. Oma meenutused sellest meeleolukast reisist pani kirja 9.a klassi õpilane Linda Maria Saar.


Publikule pakuti laulu ja tantsu

Ööbisime ja esinesime Kuressaare Gümnaasiumis. Enne kontserti häälestasime end paika 1,5 tunnises proovis ja tegime tutvust Saaremaa sõpruskooriga. 

Kontsert oli meeleolukas. Rahvast kogunes aulasse päris arvestatav kogus. Pakkusime omalt poolt isamaalisi laule ning Väikeste Sõleseppade väledatest jalgadest sündis õige mitu armsat rahvatantsu.

Loomulikult oli algusest peale õpetaja Mail (muusikaõpetaja ja koorijuht Mai Rand – toim.) “salakaval” plaan meid mitte ainult esinema viia, vaid ka natuke kultuuriprogrammi pakkuda.


Öised tondijutud

Paljud ehk veel ei teagi, et õpetaja ise elas Saaremaal üle 30 aasta. Niisiis saime “lõbusaid mänge” mängides Kuressaare koori neidudega tuttavaks ning paljud neist ei lahkunud meist kuni hommikuni. Teada on ju tõsiasi, et kui noored koos reisile saadetakse, magatakse minimaalselt ja jutustatakse ohtralt tondi- ning salajutte.

Bussis, spontaanset rahuloluküsitlust tehes, kirjeldas mõnigi laulja reisi nii: “Mulle meeldis kooli öösel avastada ja teiste toredate inimestega koos olla.”


Õnnering ümber Kaali kraatri

Kultuuriprogramm jätkus hommikul, kui tutvusime Kuressaare šopingumekaga. Soetasime tugevad hommikueined ning suundusime Saaremaa pärismeka, Kaali kraatri juurde.

Saaremaa eksperdi Mai Ranna sõnutsi tabavat õnn igaühte, kes kraatrile ringi peale teeb. Niisiis oli õnneküttidele oma meelelahutus, kuid ega ka teadmistelembesemad lõbust ilma jäänud. Järve kõrval väisasime Kaali muuseumit, kus Saaremaa marmori ja meteoriitidega tutvust tegime.

Tunnistades, et Saaremaad on nähtud küll, tundsime mandri kutsungit ja kihutasime oma kindlakäelise bussijuhi abiga tagasi koju. Lastekoorile oli tegu igaljuhul enneolematu ja tõeliselt toredana meeldejääva kogemusega. Seda seepärast, et varem midagi sellist meie koor teinud pole. Nüüd siis teame, et lisaks paljudele laululaagritele, võiks aeg-ajalt ikka ka teisi kodumaa lauljaid tervitamas käia.


Õudne printer ja zombid 

Lauljatel oli üks tore nädalavahetus ja lõpetuseks annan edasi mõned eelpool mainitud spontaanse küsitluse värvikamad vastused:

“Mulle meeldis, kuidas printer öösel õudset häält tegi.”

“Kringel maitses hästi :D”

“Mulle meeldis laulda”

“Õpilased, zombid ja poes käimine oli äge”

Fotogaleriid kontserdist saab vaadata siit.