Põhjalikult renoveeritud koolimaja pidulik avamisüritus on reedel, õppeaasta avaaktused toimuvad laupäeval, 1. septembril.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Tartus ette võetud põhikoolide uuendamise programm, mille nüüdseks on läbinud Raatuse ja Kesklinna kool.  „Usun, et Raatuse kool saab uue hingamise ning õpilased ja õpetajad naudivad seda suurepärast õpikeskkonda, mis majas pärast rekonstrueerimist on loodud,“ ütles linnapea.

Raatuse koolimaja ja selle ümbrus on põhjalikult uuendatud, koolihoonest jäid rekonstrueerimise käigus alles vaid kandekarkass ja välisseinad. Kolmandale ja neljandale korrusele on rajatud tänapäevased avatud õppemaastikuga kooliruumid, mille suurusi on võimalik muuta voldikseinte abil. Aula laiendusena ehitati välja uus 75-kohaline auditoorium ning hoone vahekorpusele umbes 200 ruutmeetri suurune juurdeehitus, kus on avar aatrium. Kogu kool on saanud uue sisustuse ning kaasaegse IT-tehnika.

Kooli direktor Toomas Kink peab koolimaja uuenenud arhitektuuri kõrval oluliseks ka muutusi õpetöö sisus. "Uus vorm peab käima käsikäes uue sisuga, mille keskmes on õpilane. Avatud õpiruum, suurepärased spordirajatised ja parima praktika põhjal uuendatud klassiruumid loovad selleks eeldused, aga kõige olulisem roll on täita õpetajatel," sõnas Kink. Olulisemate märksõnadena õppetöö sisus nimetas ta üldõpetusele üleminekut algklassides, ainetevaheliste piiride kaotamist ja teemapõhist lõimitud õpet, millele sekundeerib õppimist toetav hindamine. Uuendusena tuuakse igasse päeva sisse üks liikumistund ja alustatakse draamaõppega.

Lisaks headele õpitingimustele on õpilastel nüüdsest ka suurepärased võimalused erinevate spordialade harrastamiseks. Kooli territooriumile on rajatud kunstmurukattega jalgpalliväljak, palliplatsid, jooksurada ja muud spordirajatised.

Raatuse kooli rekonstrueerimine ja sisustamine läks maksma ligi 7,9 miljonit eurot. Õppehoone rekonstrueerimist toetati Euroopa Regionaalarengu fondist  4 644 990 euroga.

Põhikoolide korrastamise programm jätkub Tartus Variku kooliga, kus remont on juba alanud.