Neljapäeval, 30. novembril andis Lions Klubi LC Tartu Toome Raatuse koolile üle 30 paari uhiuusi jalgpallisaapaid.

Lionsite poolt olid üleandmisel LC Tartu Toome klubi president Kaie Anderson ja endine piirkonna kuberner PDG Mare Kolsar. Raatuse kooli esindasid kehalise kasvatuse õpetajad Ülle Varik ja Margus Udeküll ning õppekorraldusjuht Kristi Eelmäe.

Kaie Andersoni sõnul saadi putsad annetuse korras Norra sõsarklubilt LC Ullensaker. Putsade transpordi Eestisse orgunnis LC Rapla. Tegemist on 2016. aasta mudelitega, mida kokku jaotati Eestis laiali 2000 paari.


Sellised need kingitud iludused välja näevad.

Õpetaja Margus Udeküll rõõmustas saadud kingituse üle väga.

"Jalgpallisaapaid ei ole kunagi liiga palju ja mida rohkem neid on, seda suurema tõenäosusega saame ka lapsed rohkem liikuma. Nii ehk on Eestilgi ühel kenal päeval jalgpalli MMile või EMile asja. Nüüd tuleb mõelda, milline on kõige parem plaan nende putsade laialijagamiseks ja kasutamiseks, et lastel sellest kõige suurem kasu oleks. Üks hea paan on meil juba olemas," jättis Udeküll hetkel üllatuskaardid veel avamata, aga õige pea saavad kõik koolipere liikmed sellest teada.


Raatuse lapsed ja õpetajad koos Lions Klubi LC Tartu Toome esindajatega rõõmustamas koolile saadud kingituse üle. 

Jalgpallisaabaste heategevusprojektis osales 47 klubi üle Eesti ning esialgsetel andmetel said erinevas koguses putsasid 120 Eesti kooli lapsed.

Lions Klubide näol on tegu pika ajalooga organisatsiooniga, mille eelkäijaks on Chicago ärimehe Melvin Jones’i initsiatiivil 7. juunil 1917 asutatud Lions klubide ühendus. 38-aastase Chicago ärijuhi sõnumiks oma klubi liikmetele oli, et nad peaksid vaatama äritegevusest kaugemale ja üritama elu paremaks muuta nii oma kogukonnas kui kogu maailmas.

Eestisse jõudis Lions liikumine aastal 1989, kui asutati kaks esimest klubi LC Tallinn City ja LC Tallinn Eesti I. Praeguseks on Eestis 59 Lions Klubi ja 6 Leo-klubi, mis ühendab enam kui 1200 lionit ja leod.