Aprilli lõpus toimunud Tartu linna koolide 4. klasside tütarlaste rahvastepalliturniiril II koha. Samasugune edu saatis veidi vanemaid neide Tartu põhikoolide karikavõistlustel võrkpallis. Sealtki tasuks suurpärane II koht.


Harjutamine kandis vilja

Rahvastepalliturniiril osales kokku 11 kooli ning kuigi tüdrukuid juhendanud õpetaja Ülle Variku sõnul olid mõned koolid seoses samale ajale sattunud koolivaheaja ja võistulaulmistega eemal, oli turniiri tase sellest hoolimata väga kõrge.

„Kõik tugevamad olid õnneks kohal. See, et suutsime võita Miina Härma Gümnaasiumi ja Reiniku kooli võistkondi, tegi  meele rõõmsaks. Aastaringne vahetundidel harjutamine kooli võimlas kandis vilja,“ ütles Varik.

Järgnevalt tulid võidud Variku ja  Veeriku kooli üle. Nii pääseti finaalmängule, kus kaotati väga tasavägises mängus Tamme koolile. Õpetaja sõnul oli võit ülimalt lähedal, kuid ka II koht sellisel turniiril on kahtlemata väga hea saavutus.


Lapsed lohutasid õpetajat

Ehk oligi just juhendaja napist kaotusest kõige enam kurb: „Tahaks juba võita, kogu aeg oleme teised“.

Seega kui tavaliselt lohutab treener hoolealuseid, siis siin tuli ühel tüdrukul hoopis õpetajale öelda: „Arge nukrutsege, Marilyn Kerro on kogu aeg teine!“

Kokkuvõttes leidus juhendajal oma hoolealuste jaoks üksnes häid sõnu ning ta jäi õpilaste töökusepühendumuse ja koostööga väga rahule. Eriti kiitis ta nende nutikust millega meie suhteliselt väikesekasvulised tüdrukud tegid suurematele tuule alla.


Hõbemedalid võrkpallis

Samal nädalal Tartu Katoliku koolis peetud põhikoolide neidude karikavõistlustel võrkpallis, millest võttis osa kuus kooli, jõudsid meie piigad samuti finaali, kus tuli sel korral alla vanduda Kivilinna kooli tütarlastele. Seega jäi õnneks veel alles ka väike arenguruum, et järgmisel korral juba esikohta püüdma hakata.


Tartu põhikoolide karikavõistlustel võrkpallis hõbemedalid võitnud Raatuse neiud. Vasakult: Sirli Anier, Karolin Ilves, Laura Kinter, Annabel Nöps (kapten), Laura Kaseorg, Vanessa Bobrova ja Delia Kongo. Fotolt puudub Kadri Kangro.