Koolivaheaja eelsel nädalal kogunesid paljud Tartu koolide poisid-tüdrukud Eesti Maaülikooli spordihoonesse, et maha pidada linna lahtine saalihokiturniir. Raatuse kooli 8.-9. klasside tüdrukutel õnnestus sealt koju tulla pronksmedalitega.

Alagrupi võitjatena otse poolfinaali

Alagrupis võideti Kesklinna kooli 2:1 ja Nõo põhikooliga mängiti viiki 0:0. Seda viiki võib pidada ka üheks väärtuslikumaks punktiks kogu turniiri jooksul, sest Nõo osutus päeva lõpuks kogu turniiri võitjaks.

Kahes alagrupis toimunud eelringi põhjal mängiti teiseks ja kolmandaks jäänud võistkondade vahel veerandfinaalid ja esikoha omanikud pääsesid otse poolfinaali. Kuna meie tüdrukutel õnnestus alagrupp võita, said nad seetõttu veidi lisa puhkeaega. Poolfinaalis see kahjuks lisajõuna tunda ei andnud, sest nüüd oma tõelise mänguhoo sisse saanud Nõole kaotati kuivalt 0-3.

Vastaste agressiivne mäng

Võistkonda kuulunud Ingemari Org ütles, et järsku oli nende vastas täiesti teine Nõo, kes oli vahepealsete mängude jooksul ennast kõvasti kosunud ja tugevamaks muutunud. „Tundub, et alagrupimängud olid neile lihtsalt soojenduseks.“

Tüdrukute poolt ühiselt meie võistkonna parimaks nimetatud ja kõik Raatuse kooli kõik mänguväravad löönud Reelika Pärnpuu sõnul oli Nõo tüdrukute mäng väga jõuline. Samas tõi ta välja ka nende väga hea koostöö. „Nad mängisid väga jõuliselt kehasse, aga ka meie enda ründemäng ei läinud poolfinaalis kõige paremini.“

Paula päästis päeva

Nii tuligi peale poolfinaale minna mängima pronksimedalite eest, kus vastas oli Waldofgümnaasium. Jällegi seisti silmitsi väga agressiivselt mänginud võistkonnaga ning ka kohtunikud ei olnud meie tütarlaste vastu armulised. „Meie omasid lükati mitmel korral jõuga pikali, aga kohtunik ei teinud midagi,“ ütles hiljem mängu kangelaseks osutunud Paula Triinu Laiuste.

Nimelt lõppes põnev pronksimäng 1-1 viigiga ning mängu saatuse otsustasid karistusvisked. Neid visati kuni esimese eksimuseni. „Pidime kordamööda keskjoonelt palli tühja väravasse saama, aga ülesanne osutus väga keeruliseks,“ rääkisid tüdrukud.

Kui kuus Nõo ja viis meie mängijat olid oma ebaõnnestunud soorituse teinud, oli kord Paula Triinu käes, kes külmavereliselt palli väravapostide vahele saatis.

Ingemari sõnul tabas neid seejärel hetkeline peataolek, et kas nüüd on kõik või saab Nõo ka veel lüüa, aga õige pea asendus see ülifantastilise võidujoovastusega, mis veel pikaks ajaks meelde jääb.

Kõikide panus oli oluline

Pronksisesse võistkonda kuulusid lisaks kolmele juba mainitud tüdrukule veel Agnes-Erika Kalm, Agnes Metspalu ja Liisa Lutsar. Viimane oli ka ainuke, kellele mängude jooksul hetkekski puhkust ei antud, kuna just tema seisis meie võistkonna väravasuul.

Korraga oli väljakul 4 tüdrukut ning kõik said enam-vähem võrdselt mänguaega. Võistkonda juhendas õpetaja Ülle Varik.

Võistlustel osalenud Raatuse kooli 2.-3., nagu ka 4.-5. klasside tüdrukutele kuulus sel korral neljas koht. 6.-7. klassi tüdrukud pidid leppima 5.-6. koha jagamisega.

Poistel jäi hea mängu juures puudu õnnest

Poisidki olid võistlustules ja mõned võistkonnad väärivad juhendaja Margus Udekülli sõnul ka eraldi esiletõstmist.

 „6.-7. klassi poisid, kes lõpuks jagasid 11 võistkonna hulgas 5.-6. kohta, kaotasid veerandfinaalis 1:2 hilisemale hõbedavõitjale Nõo koolile. 30 sekundit enne mängu lõppu jäime arvulisse vähemusse ja karistusviskest 1:2 taha ja nii see läkski. Alagrupis kaotasime hilisematele võitjatele 0:1. Tegelikult olid poisid kõvad, saadi napid kaotused, aga spordis ei huvita see kedagi, loeb tulemus.“

4.-5. klassi poisid said alagrupis 1 võidu ja 2 kaotust ja grupist edasi ei pääsenud. 8.-9. klassi poisid said alagrupis 2 kaotust, viigi ja võidu. Sellega õnnestus saada alagrupis 3. koht ja pääseda veerandfinaali, kus kaotati 0:1 Nõo koolile. 10 võistkonna konkurentsis jäädi jagama 5.-6. kohta. Sama kõrgele jõudsid ka meie kõige nooremad, 2.-3. klasside poisid.