Teisipäeval, 2. veebruaril toimus Raatuse koolis põnev Saksamaad tutvustav mäng Autobahn, kust võttis osa üle saja lapse.

4.-7. klasside õpilastest koostatud kolme- ja neljaliikmelised võistkonnad pidid läbima 16 koolimaja kahel korrusel asunud jaama, kus tuli lahendada erinevaid ülesandeid.

Õpilased reisisid mängu käigus läbi saksa linnade, kus iga linn oli üks kontrollpunkt. Igas punktis said võistkonnad templi oma vastuste lehele.

Raatuse koolis mängu korraldamist koordineerinud õpetaja Helen Tammelehe sõnul sisaldasid ülesanded uusi ja põnevaid teadmisi saksakeelsete maade, nende kultuuri ja erinevate toodete kohta.

Teemad olid mitmekesised ning nende raskuspunkt oli argumentidel, mis toonitavad saksa keele tähtsust tulevikus ja tööelus. Sai palju näha, tegutseda, naerda ja rääkida saksa keelt selleks eelteadmisi omamata.

Eriti oluliseks peab Tammeleht neljandate klasside õpilaste kaasamist Autobahni, sest just neil lastel seisab lähiajal ees teise võõrkeele valik. "Eks selle mängu peamiseid eesmärke ongi rohkemate laste saksa keele õppimise juurde toomine ning loodetavasti said kahtlejad siit lisamotivatsiooni ja kindlasti nakatasime positiivse pisikuga teisigi."

Et mängule põnevust lisada, toimus rühmade vahel ka võistlus. Võitjaks osutusid võistkonnad, kes lisaks saadud punktidele, läbisid Saksamaal kõige rohkem kilomeetreid. Justnimelt võistkonnad, sest võistlus oli nii pingeline, et võit tuli jagada kahe rühma vahel. Sel korral said võidurõõmu maitsta 7. klasside tüdrukute võistkond, kuhu kuulusid Roosi Õie Andrei, Ingemari Org ja Paula Triinu Laiuste ning 6.b klassi kaksikud Stella ja Bettina Päri, kellega koos seikles Saksamaa teedel Heidi Lätti.

Mäng sai teoks koostöös Goethe Instituudiga.

Fotogalerii sündmusest avaneb siin.