Kolm kaheksandikust musketäri - Reyo Gutmann, Artur Kauer ja Kaur Kööbi, otsustasid korraldada loovtööna koolisisesed poiste saalihoki võistlused ning tegid selle ka teoks.

Novembrikuus toimunud turniiril võidutsesid oma vanuserühmades 4.a, 7.b ja 8.a klassi poisid.

Idee korraldada saalihoki võistlused tekkis noormeestel juba suvel. „Mõtlesime, mida loovtöö teemaks valida ja otsustasime valida mingi spordialaga seotud teema. Saalihoki oli üsna loogiline valik, kuna see meeldib meile endalegi.“

Ülesanded jaotati nii, et igaüks tegeles oma vanusegrupiga. Kui alguses arvati, et mis see võistluste korraldamine ikka ära ei ole, siis töö käigus õpiti kõige enam seda, et tegelikult on korraliku ürituse läbiviimine väga tõsine pingutus.

Kõige tähtsamaks õppetunniks peavad poisid seda, et paljud asjad võtavad arvatust rohkem aega, mistõttu tuleb kõik võimalikult vara ja hoolikalt läbi planeerida. Muidu võib juhtuda nii, et jääd mitme asjaga hiljaks või juhtub kõik viimasel minutil.

Publikumenu üle korraldajad ei kurtnud. „Publikut oli üpris palju. Peaaegu iga klassi tüdrukud ja poisid olid kohal. Mõne mängu ajal olid isegi õpetajad kohal. Vahepeal oli publikut aga nii palju, et pidime pinke juurde tooma, kuna kõik ei mahtunud istuma.“

Mängudest toodi kõige põnevamana esile 8.b ja 9.b klasside vaheline mõõduvõtt, kus võiduvärav löödi napilt enne mängu lõppu ja 9.b sai napi 2-1 võidu. Enne mängu olid veel mõlemal võistkonnal võimalused kogu turniir võita, mistõttu oli sellel eriline kaal. See jäi ka ainsaks mänguks terve turniiri jooksul, kus ka kaotaja meeskond sai värava kirja. Kõik ülejäänud mängud lõppesid kas viigiga või siis ilutses kaotajate skoorireal ümmargune null.

Võimalik, et kaotus murdis 8.b klassi poisse ka psühholoogiliselt, sest selle jätkuks kaotati kolmanda koha saatuse otsustanud mäng 9.c klassi poistele.

Turniiri parimaks mängijaks peavad korraldajad Rode Rajat (8.a klass), kes lisaks kõrgele resultatiivsusele paistis silma ka väga hea söödumängu ja driblinguga.

Igal juhul oli tegemist põneva turniiriga, mida nautisid nii mängijad kui pealtvaatajad.

Võistluste koondprotokolli saab lugeda siin.

8.-9. klasside turniirist osavõtjad. Foto: Artur Kauer