10. detsembri hommikul külastas Raatuse kooli õpilasi kirjanik, luuletaja, ühiskonnategelane, tuntud maratonijooksja, jalgpallifänn ja muidu mõnus mees Margus Konnula alias Contra.

Kohe näha, et staarluuletaja

Kirjanik veetis õpilastega tunnikese, kuid tundus, et ka sellest jäi väheks ja õpilased ei tahtnud külalist kuidagi ära lasta. Kohtumise korraldaja, õpetaja Veronika Uibo sõnul oli õpilaste tagasiside äärmiselt positiivne ja kindlasti tasub selliseid kohtumisi tulevikus korrata.

Contra tutvustas õpilastele peamiselt oma eriilmelisi luuletusi, laulis, räppis ning pani lõpuks ka õpilased endaga kaasa laulma.

Tema luuletused on väga noortepärased ja kaasaegsed ning panid koolilapsi tihti naerust turtsatama ja valjusti aplodeerima.

Hiljem küsisid nii mõnedki õpilased kirjanikult autogrammi. Seda nii raamatusse kui paberilehele. Muidugi tehti Contraga ka selfie'sid, milleks ta lahkesti nõus oli.

Contra ise rääkis, et temal hakkas kohtumine lugejatega juba paarkümmend minutit enne ametlikku algust. „Kohe kui kohale jõudsin, hakkasid kaks tüdrukut uurima ja huvi tundma. Kaasaelamist oli ka saalis kogu aeg tunda.“

Veel putru!

Ja naljagi sai. „Elevust tekitas poiss, kes küsis põõsateemalisi luuletusi. See oleks tegelikult huvitav mäng, et etteantud sõnade peale lugeda luuletusi, kui neid ei ole, siis välja mõelda. Aga see põõsaasi oli vist mingi sisenali,“ ütles Contra.

Sõnameister demonstreeris kohalolnutele ka oma läti keele oskust. Nii said noored teada, et veel putru on läti keeles vēl putru, naba on naba ja korejietis tähistab korealast. Seega pole see läti keel nii keeruline midagi.

Aitame Tartu UNESCO kirjanduslinnaks

Idee kirjanik kooli kutsuda, tekkis asjaolust, et Tartu kandideerib UNESCO kirjanduslinnaks ning Raatuse kool soovis programmiga "Kirjanik kooli!" kandidatuurile õla alla panna.

Miks just Contra? Õpetaja Veronika sõnul on ta väga siiras ja vahetu inimene, kellega on äärmiselt lihtne kontakti saavutada. Tema silmaring on tohutult lai ja kirjandusest võiks temaga tunde rääkida.