On heameel tõdeda, et järjekordsetel Tartu koolide karikavõistlustel sisekergejõustikus võitsid teist aastat järjest oma vanuseklassis esikohad Raatuse kooli üheksanda klassi noormehed Madis Kalašnikov ja Kardo-Heik Kriisa. Madis kõrgushüppes ja Kardo-Heik 60 meetri jooksus.

Eneseusk viis sihile

Kardo-Heik Kriisa, kelle võitudega oleme juba harjunud, jooksis 60m jooksus uueks isiklikuks rekordiks 7,46 sekundit, parandades eelmist tippmarki seitsme sajandiku võrra ning sai kindla alavõidu.

Lisaks oli tema aeg terve päeva parim. See tähendab, et noormees oli kiirem ka koguni 3 aastat endast vanematest jooksjatest.

Kehalise kasvatuse õpetaja Margus Udekülli sõnul on mõlema poisi tulemused suurepärased, aga eriti võib esile tõsta Madise saavutust, kes hüppas võidukatsel peaaegu 20 cm üle oma pea, parandades senist isiklikku rekordit tervelt seitsme sentimeetriga. Uued numbrid, mis lõpuprotokolli kanti, näitasid tulemuseks 1,95 cm.

Märkimisväärne on, et Madis parandas võistluse käigus isiklikku rekordit koguni kolmel korral ning saavutatud tulemusega on ta Eesti selle aasta absoluutses edetabelis jagamas 22. kohta. Kusjuures temast vanemate poiste vanuseklassi võitja, veebruaris juba 18-aastaseks saava Karel Tilga, tulemus jäi Madisele koguni 10 cm alla.

„Kui võit oli juba selge, siis nägin, et 1,93 peal Madis juba enam täiega ei hüpanud, sest 1.90 juures oli rekordi juba kirja saanud. Ütlesin siis talle, et pead ise uskuma sellesse, et võid ka järgmistest kõrgustest üle saada. Siis võibki juhtuda ime ja nii läkski,“ ütles poisse võistlustel juhendanud õpetaja Udeküll.

Treeningud asendasid arvutis mängimise

Tulemusele lisab väärtust teadmine, et Eesti kuni 16-aastaste noormeeste absoluutne rekord, mis kuulub kadunud kümnevõistleja Valter Külveti nimele, jäi Madise võidutulemusest vaid 6 cm kaugusele.

Viis korda nädalas harjutava Madise sihiseade on selge ja kindel. „Tahan kunagi kindlasti ka MMil hüpata. Kui aasta tagasi kulus vaba aeg peamiselt arvutimängudele, siis täna selleks praktiliselt aega ei jää.“

Loodame, et poistel jätkub südikust spordile tulevikus veelgi tõsisemalt keskenduda ja üha uusi kõrgusi vallutada.

Võistluste koondprotokolli saab lugeda siit.