Tartu linna Tervist Edendavate Koolide võrgustikku kuuluvates koolides läbiviidud puu- ja köögivilja tervislikuma kasutamise projekti raames avanes 3.c klassile võimalus osaleda mitmes põnevas ettevõtmises.

Klassijuhataja Pille Küti sõnul oli projektis osalemise eelduseks vaja teha loovtöö tervislikust sünnipäevalauast. Viimasest koostas iga õpilane valitud puu-või köögiviljast kolmemõõtmelise plakati, lisades sinna erinevat infot tervislikkuse kohta.

„Õpilaste lemmikud olid ananass, ploom, õun, virsik, nektariin, arbuus, banaan, kiivi, viinamarjad, mango, kirsid, sidrun, granaatõun, pähklid ja pirn,“ ütles Kütt.

Järgnes õppekäik Süvahavva Loodustallu, kus õpilased tutvusid erinevate köögiviljade, maitse- ja ravimtaimedega. Põnevaid elamusi pakkusid piparmünt, suhkruleht ja piprarohi. Kõigi lemmikuks osutusid aga hoopiski lambad. Pererahvas pakkus erinevaid värskeid köögivilju, maitsvat peedi-porgandi pirukat, rabarberi kooki ja imelist ravimtaimedest teed.

Projekti viimase osana said kolmandad klassid võimaluse degusteerida erinevaid puu- ja köögivilju, nagu füüsal, dattel, granaatõun, melon, ananass, kiivi, kurk, banaan, porgand ja guajaav. 3.c klassi õpilased pesid ja lõikusid viljad ise degusteerimiseks sobivaks ning seejärel koostas igaüks kümnest viljast oma edetabeli. Kõige populaaremaks osutusid granaatõun, füüsal, melon ja kurk.

Õpilased ise märkisid, et kõige rohkem meeldis neile projektis osaledes see, et nad said teada, kui palju erinevaid vitamiine on viljade sees, kuidas erinevaid maitse- ja ravimtaimi saab kasutada ning loomulikult põnevate viljade söömine.

Allpool lingid kolmele projektiga seotud fotogaleriile:

Laste tehtud plakatid
Pilte Süvahavvalt - photopeach.com/album/a6e9ve
Degusteerimispäev - photopeach.com/album/1985ocx