19.-21. mail Kesklinna koolis toimunud Tartu linna 4. klasside tüdrukute rahvastepallivõistlustel saavutasid Raatuse kooli tüdrukud esikoha. Kokku osales võistlusel 9 Tartu kooli.

Alagrupiturniiril viis loos meie tüdrukud vastamisi Kivilinna ja kodusaalis mänginud Kesklinna kooliga, keda mõlemat võideti. Finaalis saadi jagu nii Mart Reiniku kui Veeriku koolist ja võideti esikoht.

Raatuse kooli võistkond oli kokku pandud 4.a ja 4.b klassi tüdrukutest, kellest juttu õnnestus puhuda 4.a klassi Hanna-Liisa, Caro-Ly, Liisy, Kadri ja Steffiga.

Tüdrukud leidsid, et võidu tõi neile ennekõike treeneri ja juhendaja Kirsti Alliku poolt paika pandud selge mängujoonis ja taktika. Kui enamik teisi võistkondi paiknes väljakul üsna kaootiliselt, siis meie tiimil oli kõikidel kindel koht ning esimängija positsiooni täitis Kadri Kangro, kes kapten Merilin Trummaliga väga head koostööd üles näitas. Kõikide tüdrukute sõnul olid just Kadri ja Merilin ka meie parimad mängijad.

Tüdrukud kiitsid igati oma juhendajat, kelle käe all paar nädalat enne turniiri ka usinalt trenni tehti. „Kui teistel ütlesid õpetajad ehk korra midagi, siis Kirsti elas meile kogu aeg kaasa ja juhendas, kas antud hetkel on parem teha ülevise või pommitada,“ rääkisid tüdrukud.

Kuigi finaalmänge hindasid lapsed raskemaks kui alagrupimänge, siis oluline ja magus võit saadi ka alagrupis. Nimelt ei oldud kunagi varem võistlustel võidetud Kivilinna kooli eakaaslasi, jättes mitmekordsed võitjad nelja aasta jooksul esmakordselt finaalidest eemale.

Finaalis oli tüdrukute sõnul kõige raskem mäng Reiniku kooliga, mis võideti geimidega 2:1, kusjuures otsustava geimi võit saadi vaid üheelulise ülekaaluga.

Rõõmu teeb see, et võit ei olnud mitte juhuste kokkulangemine, vaid pika ja põhjaliku töö vili. Nimelt on enam-vähem samas koosseisus Tartu rahvastepallivõistlustel osaletud juba neli aastat järjest. Kui kunagi varem pole finaalideni jõutud, siis nüüd lõpuks see juhtus ja krooniks veel ka esikoht.