Küllap mõtlevad juba kõik tänased põhikooli viimases klassis õppivad noored ka sellele, millist eriala endale tulevikuks leivateenimiseks valida ning missuguseid otsuseid vastavalt sellele kevadel langetada. Seetõttu külastatakse ka erinevaid koole, kohtutakse huvitavate inimestega erinevatelt erialadelt. 9.a klass otsustas kasutada võimalust ning käia uudistamas Eesti Lennuakadeemias.

Kuigi lennuakadeemiasse võetakse õppima alles pärast gümnaasiumi lõpetamist, on huvilistel juba peale põhikooli lõppu mõistlik valida selline gümnaasium, mille õppekava ja valikuvõimalused selleks kõige parema pinnase loovad. Õpilasi külaskäigul saatnud klassijuhataja Ülle Variku sõnul on lennuakadeemiasse eduka kandideerimise kõige olulisemateks komponentideks hea inglise keele oskus ning gümnaasiumiastmes nn laia matemaatikakursuse valik.

Õpilased tutvusid kohapealsete lennumasinate, õppimisvõimaluste ning mõistagi ülipõneva lennusimulaatoriga, kus oli võimalik näha väga elulähedast situatsioonil lennukite maandumisest ja õhkutõusmisest. „Mind üllatas positiivselt see, et seal õpib nii palju tüdrukuid ning neid on isegi õhusõiduki ehituse ja hoolduse erialal. Seejuures pidid nad olema poistest isegi paremad õppijad,“ ütles Ülle Varik.

Klassijuhataja sõnul on huvi lennuakadeemia külastuste vastu väga suur ning peamiselt gümnasiste võõrustav kool tegi meie õpilastele meeldiva erandi, mistõttu jäi see sellel õppeaastal tõenäoliselt viimaseks võimaluseks põhikooli õpilastel selline käik ette võtta. Külaskäik õpilastele meeldis ning ehk sai keegi sellest ka tuult tiibadesse ja seab tulevikus sammud lennuakadeemia suunas.

Lennuakadeemias õpetatavate erialade ja tingimustega saab täpsemalt tutvuda nende kodulehel.