1. septembril toimunud Raatuse kooli avaaktusel said 93 esimesse klassi õppima asuvat last koos aabitsaga endale ka värsked kooli teklid.

Sellega sai koolis taastatud vahepeal pikkadeks aastateks kadunud teklikandmise traditsioon, mis ulatub täpselt 100 aasta tagusesse aega, mil asutati Raatuse kooli esimene eelkäija Tartu Tütarlaste Gümnaasium.

Just sel kaugel ajal kantud teklite värvid võeti suurel määral aluseks ka praeguste teklite kavandamisel.

Ajalooürikud ütlevad, et teklid, mida nimetati siis eestikeelse sõnaga vormimüts, olid sel ajal madalad, must-valge-sinised, musta pappnokaga. Nende põhi oli mustast sametist ja rumm sinine. Mütsi põhja ja rummuosa eraldas kitsas valge triip.

Uued teklid on praktiliselt samasugused. Uue lisandusena on tekli põhjale tikitud kooli tänane nimi ja logo ning rummu ja põhja vahele lisatud kooli tänase tunnusvärviga peenike lisatriip.



“On eriti märgiline, et tegime selle sammu just nüüd, kui meie kooli eluteel on täitumas sajas aasta. See on ühelt poolt kummardus kõikidele eelnevatele põlvkondadele ning auasi kõikidele praegustele ja tulevastele meie koolipere liikmetele. Kooli identiteedi hoidmiseks on tekkel väga oluline sümbol ja teeb rõõmu ka selle kandjale”, ütles sellel õppeaastal oma suurt juubelit pidava Raatuse kooli direktor Toomas Kink.

Lisaks uutele teklitele on tulevikus plaanis valmistada õpilastele kandmiseks teisigi koolivormi elemente.

Tänavu alustab oma õppetööd Raatuse kooli esimestes klassides rekordilised 93 õpilast, mis on enam kui üheski teises Tartu koolis. Laste klassijuhatajatena alustavad õpetajad Anna-Liisa Kirsch, Mare Kiisk, Joanna Kärsin ja Stella Tuvi. Kokku alustab 2. septembril oma kooliteed 544 Raatuse kooli õpilast.

Vaata esimesi fotosid esimeste klasside avaaktuselt kooli Facebooki lehelt.