4. klasside õpilastele mõeldud orienteerumismängul “Loeme, mõtleme ja loome!” võitsid 4.a klassi lapsed kaks esikolmiku kohta. Kertu Laanoja, Anetely Vahter, Indrek Kuusik võistkonnast “KIGAK” tulid esikohale ja üksikvõistlejana tulle astunud Aik Raudkats sai kolmanda koha.

Projekt “Loeme, mõtleme ja loome!” oli mõeldud 4. klassi õpilastele ja toimus 1.-31. oktoobrini. Orienteerumismäng hõlmas endas 24 küsimust ja ülesannet, mille käigus tuli leida erinevaid objekte Supilinnas ja Kassitoomel.

4.a klassijuhataja Elina Tsäko sõnul olid ülesanded koostatud nii, et osalevad õpilased said rakendada oma iseseisvat mõtlemist,uurimist ja loovust.

“Ülesanded olid eriilmelised, nt leia Supilinnast kaks maja, mis oleks justkui teineteise peegelpilt või nimeta Kassitoome oru jalgteest oru poole jäävad puuliigid.”


Lörtsist ilma trotsivad võistluse võitjad pidid kõik kolmekesi ühe vihmavarju alla ära mahtuma. Foto: Kristi Laanoja
 

Võitjate võistkonna liikmed rääkisid, et võistlus oli raske, sest ilm ei teinud nendega koostööd.

“Meie Supilinna avastamise päeval sadas lörtsi ja meil oli kolme peale ainult 1 vihmavari. Raske oli ka see, et paljudele küsimustele tuli vastuseid otsida hoovidest ning info saamiseks pidime üle aia kiikama. Paraku olid aiad meie jaoks kõrged. Samas oli neile küsimustele vastuste otsimine kahtlemata väga lõbus ja seikluslik, sest nii polegi me varem sõpradena mööda linna jalutanud.”

Aik Raudkatsile meeldis võistluse juures see, et ta sai selle käigus Supilinna avastada. “Keeruline oli mõningate võistluse ülesannetes märgitud kohtade leidmine. Mulle meeldis võistlus väga, sest see oli huvitav ja põnev.”


Anetely, Kertu ja Indrek pärast seikluslikku orienteerumist kohvik Werneris end piparmündikakaoga üles soojendamas ja koogiga premeerimas. Foto: Kristi Laanoja


Aik Raudkats, mees nagu orkester, kes võistles teiste võistkondade vastu täiesti üksinda ja võitis kolmanda koha. Foto: Rene Leiner