Tänavune Tartu laste- ja noortekirjanduse II festival toimus oktoobris ning teist aastat järjest osales seal ka Raatuse kooli näitering Aplaus.

Festivali korraldustoimkonda kuuluv näiteringi juhendaja Maila Jürgenson valmistas koos noorte näitlejatega ette ürituse “Uudiskirjanduse tutvustamine draamameetoditega”.

“Valisin esitamiseks katkendid Tartu autori Reeli Reinausi teostest „Kuidas mu isa endale uue naise sai?”ja „”Mõõkade äss”. Kirjutasin dramatiseeringud ja õppisime koos näiteringi liikmetega need selgeks.”


Pop-up kohvik Raatuses

Juhendaja sõnul oli tal tore kogeda, et näiteringi tegemistes osalesid ka mõned õpilased, kes näiteringi ei kuulu. Nii said nemadki esinemiskogemuse.

Enne Oskar Lutsu nimelise Tartu Linnaraamatukogu lavale minekut said õpilased esineda oma koolis, kus festivali raames toimus „Pop-up kirjanduskohvik”. Külas oli kirjanik Reeli Reinaus, raamatukogutöötajad lasteosakonnast ja Kesklinna koolist.

Reeli Reinaus oli just äsja pärjatud lastenäidendite võistluse võitjaks, siis esmalt õnnitleti teda. Seejärel esitasid õpilased oma dramatiseeringuid. Toimus teoste arutelu ja kirjanikule esitati küsimusi. Soovijad said endale mälestuseks Reeli Reinausi autogrammi.

Festivalil esinesid Raatuse kooli õpilased Heli Hansen, Kaidi PärnKristin Kört, Clealyandra ArmSteven Noorsoo, Teele Kiisk ja Fred Vasiljev.

Rohkem fotosid leiab õpetaja Maila Jürgensoni fotogaleriist