6. novembril toimus Tartu Aleksander Puškini koolis intellektuaalmäng "Õpilane - noor uurija". Meie kooli esindasid viis üheksanda klassi neiut - Kristel Valmas, Lilith Merivee, Kadri Jõul, Liis-Marii Märtin ja Sandra Sepp.

Lapsi saatnud õpetaja Liisi Röömeli sõnul sai põneva üllatusena kohapeal teatavaks asjaolu, et tegemist ei olegi klassikalise koolidevahelise mõõduvõtmisega, vaid toreda sõpruskohtumisega. Nimelt ei moodustunud võistkonnad koolipõhiselt, vaid need loositi kohapeal.

„Kui öeldi, et ei saagi oma koolikaaslastega koos võistelda, oli esialgu neiude silmist näha väikest hirmu, aga see möödus kiiresti ning mängu lõpuks olid võõrad muutunud juba tuttavateks,“ rääkis Röömel.

Valdkondadeks, milles omavahel mõõtu võeti, olid inimeseõpetus, bioloogia, geograafia, füüsika ja keemia. Õpetaja sõnul oli mängu ajal ringi käes tore vaadata, kuidas ennist omavahel võõrad inimesed olid väga toimivaks tiimiks muutunud. Üheskoos arutati erinevate lahenduskäikude üle.

Rääkides kõvematest pähklitest oli paljude jaoks üks keerulisemaid ülesandeid see, kus tuli kuuest tikust teha neli võrdkülgset kolmnurka. Kusjuures külje pikkus pidi olema 1 tikk. Eks proovige ise järele.

Osavõtjad jäid kogu üritusega, sh korraldusega, väga rahule. Kuigi võitjateks olid sellel päeval kõik osavõtjad, siis loeti ka punkte. Rõõm on teatada, et võistkond mille koosseisu kuulus Kristel Valmas saavutas tubli kolmanda koha (vt alumist fotot).

Lõpetuseks tuleb kindlasti ära mainida ka meie füüsikaõpetaja Lauri Kõlamets, kes sellel põneval üritusel osalemise ideega koolis välja tuli ning õpilased sinna valis. Küsimusele, miks olid väljavalitute hulgas üksnes tüdrukud, vastas ta talle omase huumorimeelega: „Eesti spordimaastikul on terve dekaadi jooksul olnud võistkondlikult kõige edukamad naisvehklejad. Sellest ka selline valik.“

Fotogalerii toimunust on vaadatav siin.


Kolmanda koha saanud võistkond, kuhu kuulus ka meie õpilane Kristel Valmas (paremalt esimene).