On rõõm teada anda, et meie 2.b klassi õpilane Freia Krull saavutas Tähekese jubejuttude võistlusel oma vanuserühmas esikoha. Õnnitleme Freia peret ja tema klassijuhatajat Tiiu Putrolainenit ning avaldame võiduloo "Sünkroonis tüdrukud". Hääd lugemist!

 
Sünkroonis tüdrukud

Ühes hallis majas elas üks perekond. Selles peres oli isa, ema ja kaksikud tüdrukud. See ei olnud päris tavaline perekond, sest nende kaksikud tegid kõiki asju täpselt samal ajal ning sama moodi. Nad sõid, riietusid, magasid ja läksid õue täpselt sama moodi ja samal ajal.

Ühel päeval, kui lapsed olid samal ajal õue läinud, siis juhtus nii, et tagasi tuppa tuli ainult üks laps. Vanemad hakkasid teist tütart otsima. Nad otsisid aiast, naabrite juurest, poest ja tänavatelt. Nad ei leidnud teda. Siis läksid nad koju ja mõlemad lapsed olid kodus. Jälle täpselt samasugused ja tegid samu asju. Kõik oli väga kahtlane.

Ühel hommikul kui ema ja isa ärkasid, nägid nad voodis ainult ühte tüdrukut. Nad hakkasid teist last otsima ning järsku oli samas voodis hoopis kaks last. Sellist asja juhtus järjest rohkem ning siis sai ema aru, et nende kaksikud saavad ennast muuta kas üheks või kaheks lapseks. Ema ehmatas nii hullusti, et minestas. Tüdrukud kohkusid ka ise. Sellest ajast peale teevad tüdrukud seda üheks või kaheks muutmise trikki ainult võõraste inimestega, et neid hirmutada.


Autori illustratsioon.