Sellel aastal tulevad jõulud, nagu ikka. Aga suurt jõulukontserti ja jõulunäidendit, samas ruumis publikuga, me sel aastal kahjuks pidada ei saanud. Küll aga pole ei publik ega esinejad ju kuhugi kadunud ja nii jõuab meie supervahva jõulukontsert ja üliäge jõulukuuldemäng ehk hoopis rohkematessegi peredesse rõõmu tooma kui eales varem.

Ühtegi ruumi ei mahu korraga nii palju inimesi kui virtuaalruumi. Aitäh kõikidele ägedatele lastele ja õpetajatele, kes kontserdil üles astusid või lapsi selleks ette valmistasid! Lõputiitritest näeb kõikide esinejate ja abistajate nimesid. Neid on kokku üle kuuekümne.

Eriline tänu kuulub peakorraldaja Marju Lillele ja muusikajuht Kaisa Lillepuule. Suur-suur tänu kõige selle eest, mis nüüd vaatajate ees lahti rullub!

Vaata ja kuula kontserti siit.

Lisaks jõulukontserdile on koolis traditsioon tuua igal aastal lavale ka vähemalt üks jõulunäidend. Nagu isegi mõistate, ei olnud see sellel aastal kahjuks võimalik, kuid lahendus ei saanud sellest kindlasti kehvem. Nimelt otsustas näitering Aplaus, koos juhendaja Maila Jürgensoniga, et teeme õige näidendi asemel kuuldemängu. Ja nii see paljude õpilaste ja õpetajate ühise jõupingutuse tulemusel sündis. Salvestused tehti osade kaupa, erinevatel aegadel ja erinevates kohtades. Kes oli kodus, kes koolimajas. Päriselt ei kohtunud kõik osalised mitte kordagi.

Eraldi väärib tähelepanu asjaolu, et kuuldemängu peaosas esinema pidanud õpilane jäi koolist puuduma just esimesest salvestuspäevast alates ja nii pidi juhendaja Maila ise tema rolli sisse rääkima. „Olla 68-aastaselt 14-aastase rollis, eriti veel lauldes…nojah…tundub, et sain sellega hakkama,“ meenutab oma ootamatut ümberkehastumist peakangelane ise ja lisab tänusõnad kõikidele osalistele ja eriti Mihkel Laarile, kes teda selles ettevõtmises igati toetas ja julgustas ning lõpuks ka kõik salvestused kokku liita aitas.

Aplodeerime üheskoos Mailale ja tema Aplausile, kes sellise ägeda asja ette võtsid ning loodetavasti saab kuuldemängude tegemisest meie kooli uus traditsioon.

Kuula kuuldemängu koos visuaalselt muutuva pildireaga siit.