8.b klassi poisid Risto Hade ja Oliver Madissoo tulid mõttele korraldada loovtöö raames 7.‒9. klasside tüdrukutele saalihokivõistlused ning tegid selle detsembris ka teoks. Õpilasi juhendas kehalise kasvatuse õpetaja Ülle Varik.

Risto sõnul tuli loovtöö mõte temalt ning rääkides sellest ka klassivend Oliverile, otsustati üheskoos asi ette võtta. Poisid tahtsid oma loovtöö teha kindlasti spordi teemal ning – mõeldud, tehtud – mindigi õpetaja Variku juurde, kes oli valmis poisse juhendama.

„Tegelikult oli meil enne seda ka muid mõtteid. Näiteks teha lühifilm või saalihokivõistlused poistele,“ ütles Risto. Kuna aga poiste kehalise kasvatuse õpetajal oli juba üks loovtöö juhendada, siis langeski valik tüdrukutele.

Kõige keerulisemaks hindasid poisid võistluste korraldamise juures alagruppide tabelite tegemist ja kohtunikuks olemist. „Tulevikus teeksime mõlemat kindlasti paremini,“ ütles Risto. Magusate ja kihisevate auhindadega toetas poisse Oliveri kasuema.

Võistlustel osalesid kõik 7.‒9. klassid. Esikolmikusse tulid 9.a (Johanna Maria Tooming, Marii Mugra, Jaana Pärnpuu, Kirsti Ööpik, Kätlin Punnek), 9.b (Milena Gerasimova, ‎Evelin Smirnov, Sandra Tikk) ja 7.a (Adriana-Maria Sillaots, Agnes Metspalu, Elina Smirnov, Kadri-Kristiine Preimann, Iris Tikk) klasside võistkonnad. Korraldajatele jäi kõige enam silma Kirsti Ööpik, kes lõi palju väravaid ja mängis hästi. Üllatuseks nimetasid poisid seda, et kõik klassid osalesid. Samuti seda, et alagrupimängudel oli nii palju pealtvaatajaid.

Fotomeenutus toimunud turniirist avaneb siin.