Novembrikuu üheksateistkümnendal päeval andis Raatuse koolis kaks klaverikontserti noor andekas pianist Leila Röömel. Kontsertidest said osa kõik sel päeval koolis olnud õpilased ja paljud õpetajad.

Leila, kellel seisab kevadel ees magistriõpingute lõpetamine Eesti Muusikaakadeemias, esitas klaveril nii eri ajastute klassikalist kui džässmuusikat. Kõlasid palad Šostakovitši, Haydni, Liszti, Chopini ja Kapustini loomingust.

Lisapaladena kõlasid katked õpilaste soovitud viisidest „Für Elisest“ kuni „Valgete roosideni“.

Peale magistrantuuri lõpetamist on Leilal plaanis oma õpinguid jätkata mõnes välisriigis. Üheks tema unistuseks on õppida Peterburi või Moskva konservatooriumis, kus õppis ka Leila õpetaja Age Juurikas, kuid tõenäoliselt seavad rahalised võimalused oma piirid. „Venemaal on endiselt väga tugev klaveri koolkond, kuid ka õppimine on seal tunduvalt kallim kui mõnes Euroopa riigis,“ ütles noor klaverikunstnik.

Raatuse koolis esinemine meeldis Leilale väga ning hea meelega tuleks ta kevadel enne eksameid taas meie juurde esinema. Loodetavasti kohtume Leilaga aga juba varemgi. Kus ja millal, jäägu hetkel veel saladuseks.

Fotogalerii kontsertidest leiate siit.