7. novembril käisid 1.b klassi tundides külas Annamarii, Miina ja Marta Eliisabethi isad ning Karl Jonase ema. Lastele oli päev mõeldud üllatusena, mis muutis asja veelgi põnevamaks.

Esimeses tunnis said lapsed tuttavaks Annamarii isa Andrusega (alumisel fotol), kes on laevakapten. Ta rääkis sellest, mis oli Noa laev ja kes olid viikingid. Õpetaja Jane sõnul said lapsed teada või siis osad lapsed kinnitust teadmisele, et kuigi multifilm näitab vastupidist, siis päris elus pingviinid ja jääkarud koos olla ei saa, kuna ühed elavad Antarktikas, teised Arktikas.

„Tore oli kuulata, et laevas kehtivad kõigile kindlad reeglid, ja võisime veenduda, et üsna samasugused reeglid on ka koolis. Kuulsime piraatidest, kes ka tänapäeval kaubalaevu kimbutavad. Näitamiseks olid kaasa võetud haikala lõualuud, sai katsuda hambaid ja saime uurida laeva maketti,“ lausus laste õpetaja Jane.

Teises tunnis rääkis Miina isa Villu (ülemisel fotol) lastele putukatest. Lastele sai selgeks, missugused on putukate kehaosad ning miks ämblik ei ole putukas. Samuti nägid nad, millise püügivõrguga putukate uurijad putukaid püüavad. Vaatlemiseks oli Miina ja tema isa kogutud putukate kollektsioon. Tund pakkus lastele suurt huvi ja palju põnevust.

Viimases tunnis oli külas Karl Jonase ema Merje, kes viis lastega läbi lõõgastava Shindo venitustunni. Ka Marta isa Mihkel oli kooli tulnud ja osales selles tunnis. „Võib öelda oma kogemustest, oli kohati päris suurt pingutust nõudev tegevus,“ ütles õpetaja Jane ning lisas suure-suure aitäh päeva mõttest kinni haaranud lapsevanematele.

Fotomeenutust päevast näete siit.

Andrus Tamm