Reedel, 11. aprillil toimus Alatskivil Juhan ja Jakob Liivi muuseumis Tartu linna ja maakonna etluskonkurss, kus õpilased esitasid nimetatud autorite luulet ja proosat. Raatuse kooli 6.a klassi õpilane Rasmus Reinmets (fotol) jäi jagama 2. ja 3. kohta.

Rasmus esitas Jakob Liivi luuletuse "Meri" ja Juhan Liivi proosapala "Ühe kirjaniku päevaraamatust". Rasmus Reinmetsa juhendas õpetaja Maila Jürgenson, kelle sõnul sattusid nad Rasmusega luulet lugema juhuslikult.

„Tunnis me ei kohtu, küll aga näiteringis ning mingil hetkel oli tal ja minul lihtsalt vaba aega ja nii see läks,“ rääkis Jürgenson, kes on sellel luulekonkursil erinevate õpilaste juhendajana osalenud juba üle kümne aasta.

Juhendaja välja pakutud palade seast valiti koos välja sobivaimad. Lõpliku otsuse tegi Rasmus ise. Jürgensoni sõnul on neil Rasmusega see kummaline tunnetus, mis juhendajal ja juhendataval tekib, täiesti olemas.

Rasmuse saavutus on seda hinnalisem, et enamiku osalejatest moodustasid temast märksa vanemad gümnasistid. „See tegi mind eriti õnnelikuks, sest omaealistega on kergem konkureerida,“ ütles Jürgenson.